Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe UPDATE // CORONAVIRUS: Austria a blocat traficul feroviar cu Italia. Ce se întâmplă cu granița

UPDATE // CORONAVIRUS: Austria a blocat traficul feroviar cu Italia. Ce se întâmplă cu granița

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Feb 2020, 23:22
Foto: pixabay.com Externe

UPDATE: În trenurile oprite la graniță se controlează febra și se împart gratis măști și mănuși de protecție.

În tren, 300 de pasageri așteaptă de circa 9 ore. Aceștia au primit hrană și apă. Ei pot părăsi trenul deoarece nu s-a ordonat să se restricționeze libertatea de mișcare. Mai mult, cei doi pasageri suspecți de virus nu ar fi infectați.

Se preconizează, potrivit presei internaționale, că de luni s-ar putea închide granița între Austria și Italia. ”În cazul în care se va lua hotararea de a se închide granița, implementarea măsurii ar dura aproximativ o oră, iar această măsură extremă ar fi pusa imediat în practica de către poliție”, a declarat Franz Lang, general, director pentru securitate publică.

Pe de altă parte, ministrul de Interne austriac Karl Nehammer a facut duminică seară un apel la calm.

 

Un tren din Italia a fost oprit la granița cu Austria în pasul Brenner, după ce două cazuri suspecte de coronavirus au fost raportate la bord.

Căile ferate de stat italiene au informat operatorul de tren austriac OBB că există două persoane cu simptome de febră în tren, potrivit comunicatului ministerului.

"În această seară, un tren în drum de la Veneția la Munchen a fost oprit la granița cu Austria", a declarat ministerul de interne.

”Nu este clar când trenul va putea continua călătoria”, a spus un purtător de cuvânt al OBB.

Totodată, ministrul de Interne al Austriei, Karl Nehammer, a declarat că o comisie specială pentru coronavirus se va reuni luni pentru a discuta dacă va introduce controale de frontieră cu Italia.

În Austria au existat 181 de cazuri suspecte de coronavirus, nefiind confirmat niciunul, potrivit ministrului de interne.

Reamintim că Italia se confruntă cu o epidemie de coronavirus. Trei persoane au murit din cauza COVID-19.

În același timp, numărul persoanelor contaminate a ajuns la 157 în Italia, aceasta fiind țara europeană cel mai grav afectată de epidemie și a patra la nivel mondial. 

Citeşte mai multe despre:   Austria,   Italia