Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Traian Băsescu, atac la ambasadorii români: "În cele mai importante trei capitale europene avem diplomați neprofesioniști" (VIDEO)

Traian Băsescu, atac la ambasadorii români: "În cele mai importante trei capitale europene avem diplomați neprofesioniști" (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 04 Iul 2016, 09:22
Externe

Fostul șef de stat Traian Băsescu este de părere ca țara noastră se descalifică, trimițând diplomaţi neprofesionişti în cele mai importante capitale europene. El a facut referire la ambasadorii trimiși de România la Londra, Paris şi Berlin. Totodată, fostul preşedinte a subliniat că summit-ul NATO de la Varşovia va fi un eşec pentru ţara noastră, arată B1 TV.

"Avem 3 capitale, cele mai importante trei capitale din Europa, le avem ocupate cu diplomați neprofesioniști. Îl avem pe Emil Hurezeanu la Berlin, pe Luca Niculescu la Paris și pe Mihalache la Londra. Noi avem diplomați amatori. Eu nu spun că nu sunt buni analiști, dar de aici și până la a face diplomație la cel mai înalt nivel, calea e destul de lungă", a spus Băsescu.

"Cum se uită cancelariile externe la un ambasador trimis de România într-o cancelarie atât de importantă într-o țară atât de importantă? Nu spun ceva de genul că «România ne sfidează? Categoric da, în momentul în care nu trimiți la Paris, Londra, diplomați cu greutate, te autodescalifici, îți dai singur un gol drept la vinclu și așa ești și tratat", a adăugat fostul șef de stat.

Traian Băsescu a comentat şi pe marginea summit-ul NATO de la Varșovia, context în care a făcut o previziune surprinzătoare în ceea ce priveşte ţara noastră.

"Din păcate, acest summit va fi un eșec pentru România și nu o spun din interes politic, ci o spun știind ce poate obține România, adică nimic, niciun progres față de summit-ul din Țara Galilor, din 2014. Acolo s-a stabilit operaționalizarea scutului până la următorul summit, acolo am stabilit să avem operațional un comandament de unitate de divizie. Pasul următor era să obținem și trupele pe care să le comande acest comandament de divizie", a apreciat Băsescu.

Fostul președinte a adaugat că, la ora actuală, Marea Neagră este 'un lac rusesc' pentru că forța militară a Federației Ruse în zona aceasta este 'mult mai mare și dominantă' în raport cu forțele navele ale NATO.

Traian Băsescu, atac la ambasadorii români: În cele mai importante trei capitale europene avem diplomați neprofesioniști

 

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   atac,   ambasadori
 
Loading...