Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Traian Băsescu, despre criza politică din Republica Moldova: „Nu așa trebuia să cadă Guvernul Maia Sandu. S-a dus la o asumare de răspundere în condițiile în care a fost prevenită să nu facă acest lucru”

Traian Băsescu, despre criza politică din Republica Moldova: „Nu așa trebuia să cadă Guvernul Maia Sandu. S-a dus la o asumare de răspundere în condițiile în care a fost prevenită să nu facă acest lucru”

Un articol de: B1.ro - 13 Noi 2019, 11:04
Traian Băsescu, despre criza politică din Republica Moldova: „Nu așa trebuia să cadă Guvernul Maia Sandu. S-a dus la o asumare de răspundere în condițiile în care a fost prevenită să nu facă acest lucru” Foto: hepta.ro Externe

Fostul președinte al României Traian Băsescu este de părere că Maia Sandu a greșit prin decizia de a-și asuma răspunderea pentru proiectul de modificare a Legii Procuraturii, forțând astfel ieșirea de la guvernare.

Traian Băsescu a declarat că după înlăturarea de la putere a lui Plahotniuc, Maia Sandu trebuia să aibă discuții cu președintele PDM, Pavel Filip, și să schimbe majoritatea parlamentară pentru a-l scoate din jocul politic pe președintele prorus Dodon.

"Doamnă, cred că – și aici nu am ezitări să spun – Maia Sandu și-a făcut datoria, când a intrat în alianță cu socialiștii și a greșit fundamental acum. Nu așa trebuia să cadă Guvernul Maia Sandu cum a făcut dânsa, practic părând a fi o atitudine de frondă, de exercitare a unui orgoliu exacerbat. Adică s-a dus la o asumare de răspundere în condițiile în care a fost prevenită să nu facă acest lucru. Bun, adevărul este că atunci când s-a format Guvernul a realizat un mare obiectiv, acela de a-l scoate pe Plahotniuc de la putere, de la butoanele Republicii Moldova. A intrat în guvernare cu socialiștii, trebuia să-l elimine și pe Dodon, adică după ce Plahotniuc a renunțat la conducerea partidului, la calitatea de parlamentar, trebuia să aibă discuții cu Filip și să schimbe majoritatea parlamentară.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Așa a rămas să anunțe poporul că nu mai e la guvernare, ceea ce nu e bine, pentru că avea soluția să schimbe alianța. După ce Plahotniuc a renunțat la toate funcțiile și s-a tranșat relația lui Filip cu

Plahotniuc, avea toată perspectiva să schimbe alianță și să-i trimită pe socialiști în opoziție. În loc să facă acest joc politic, inteligent și necesar Republicii Moldova, a manifestat o ambiție. Nu vreau s-o suspectez că a făcut acest lucru în pregătirea viitoarei sale candidaturi la președinție, numai că până la alegerile prezidențiale mai este un an și țara trebuia condusă de o alianță care să nu fie pro-rusă”, a declarat Traian Băsescu pentru Radio Europa Liberă.

 

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Pavel Filip,   Maia Sandu