Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Traian Băsescu, după eșecul înregistrat la ONU: ”România a primit factura unei politici externe abulice, fără orizont, fără consistenţă, fără inteligenţă şi mai ales, fără respect pentru interesul naţional”

Traian Băsescu, după eșecul înregistrat la ONU: ”România a primit factura unei politici externe abulice, fără orizont, fără consistenţă, fără inteligenţă şi mai ales, fără respect pentru interesul naţional”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 07 Iun 2019, 21:02
Traian Băsescu, după eșecul înregistrat la ONU: ”România a primit factura unei politici externe abulice, fără orizont, fără consistenţă, fără inteligenţă şi mai ales, fără respect pentru interesul naţional” Foto: facebook.com/pg/PresedinteleTraianBasescu Externe

Traian Băsescu consideră că, pentru România, ratarea unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU este o catastrofă, rezultatul fiind „factura unei politici externe abulice, fără orizont, fără consistenţă, fără inteligenţă şi mai ales, fără respect pentru interesul naţional”.

„România, un eşec de mari proporţii la ONU! Estonia are o populaţie de 1,3 milioane locuitori. România are o populaţie de 22 milioane locuitori. Azi la ONU, România şi Estonia au fost în competiţie, în Adunarea Generală, pentru obţinerea unui loc pentru o perioadă de doi ani în Consiliul de Securitate al ONU . Rezultatul ? Catastrofal! România 57 voturi. Estonia 138 voturi. România a primit factura unei politici externe abulice, fără orizont, fără consistenţă, fără inteligenţă şi mai ales, fără respect pentru interesul naţional. O politică externă care ar fi mai puţin distructivă pentru România şi dacă ar fi fost condusă de nişte TRĂDĂTORI DE ŢARĂ.”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

În acest context, fostul președinte a explicat că, prin pozițiile puterii guvernamentale, România a pierdut votul partenerilor tradiționali. 

„Am pierdut votul ţărilor arabe urmare a aventurii cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim; Nu am avut votul statelor membre UE şi NATO datorită accentelor antieuropene şi antioccidentale din discursurile lui Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă; Nu am avut votul aliaţilor tradiţionali datorită incompetenţei şi a inactivităţii lui Meleşcanu. Votul de astăzi de la ONU este măsura exactă a respectului de care se mai bucură România pe plan internaţional. Şi totuşi...Preşedintele României este titularul politicii externe. Doar demisia sau azvârlirea lui Meleşcanu din guvern nu este suficientă. Ceva este rău şi antinaţional în politica noastră externă”, a conchis Băsescu.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu