Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Traian Băsescu, la summit-ul OCEMN: Studiul de fezabilitate al proiectului AGRI, aproape finalizat. Ne convine și varianta mai scurta a Nabucco

Traian Băsescu, la summit-ul OCEMN: Studiul de fezabilitate al proiectului AGRI, aproape finalizat. Ne convine și varianta mai scurta a Nabucco

Președintele Traian  Băsescu a declarat marți, în cadrul summit-ului OCEMN (Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră) de la Istanbul, că studiul de fezabilitate pentru proiectul energetic AGRI e aproape de finalizare și că Romania ar fi de acord și cu varianta mai scurtă a gazoductului Nabucco.

”Proiectul AGRI, studiul de fezabilitate este pe finalizare.Deci se pot realiza proiecte multilaterale în interiorul OCEMN” a spus Băsescu.

Proiectul vizează transportul gazelor naturale de la Marea Caspică stabilit între România, Azerbaidjan, Georgia şi Ungaria.

De asemene,a președintele a reiterat interesele României în proiectele dezvoltate în cadrul OCEMN, repsectiv finalizarea proiectelor de transport "Magistralele maritime" şi "Autostrada inelară."

"Suntem foarte interesaţi şi angajaţi în concretizarea magistralelor maritime la Marea Neagră, având în vedere şi experienţa UE în domeniu. În ceea ce priveşte Autostrada inelară a Mării Negre, România a trasat deja tronsonul naţional", a spus preşedintele, potrivit Mediafax.

Totodată, șeful statului s-a referit și la proiectul ”Sinergia Mării Negre”, de asemenea de prim interes pentru România.

”Am readus în discutie Sinergia Mării Negre, un proiect susținut de Romania și adoptat de UE care vizează trei mari zone de interes pentru UE - programul pentru mediu, programul pentru transporturi și programul pentru energie. Romania - responsabilă de mediu, Grecia - transporturi, Bulgaria – energie” a spus Traian Băsescu.

La finalul intervenției sale, președintele i-a asigurat pe cei prezenți de implicarea totală a României pentru o bună colaborare.

"Angajamentul României pentru succesul OCEMN este unul profund şi puteţi conta pe România ca pe un facilitator al consolidării cooperării la Marea Neagră", a spus Băsescu.

Evenimentul de la Istanbul a avut loc cu ocazia celei de-a 20-a aniversare a înființării organizației.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu