Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Traian Băsescu pentru Euronews: „Este imposibil ca românii să nu înţeleagă efectele unei lovituri de stat confirmate. Cred că vor România în Europa”

Traian Băsescu pentru Euronews: „Este imposibil ca românii să nu înţeleagă efectele unei lovituri de stat confirmate. Cred că vor România în Europa”

În timp ce românii urmează să-și exprime votul la referendumul de duminică, președintele Traian Băsescu îi îndeamnă pe aceștia să îl boicoteze, relatează Euronews în pagina online.

Băsescu, în prezent suspendat din funcţia de preşedinte, spune că parlamentarii care au votat pentru suspendarea sa că sunt o "haită de hiene" care au încercat să dea o "lovitură de stat".

Acuzat de încălcarea Constiuţiei, prin amestecul în afacerile Executivului, Băsescu a declarat pentru Laura Davidescu, corespondent Euronews la Bucureşti, că are încredere în discernământul "democratic" al alegătorilor români.

„Este imposibil ca românii să nu înţeleagă efectele unei lovituri de stat confirmate. Eu cred că românii vor România în Europa", a declarat Băsescu.

Întrebat dacă România este, în opinia sa, o democraţie europeană, acesta a răspuns: „Speranţa mea este, dincolo de ceea ce le place românilor sau nu le place în această perioadă de criză, dincolo de necazurile lor, cauzate de măsurile de austeritate... sper ca pe 29 (iulie) să nu discutăm nici despre necazuri şi nici despre bucurii, ci despre scopul nostru fundamental: acela că suntem o ţară care face parte din UE şi care nu aparţine unui grup de politicieni şi oameni de afaceri care au probleme cu legea, care vor cu toţii să pună ţara, şi în special sistemul său judiciar, sub control. Aceasta este speranţa mea, (şi anume) că românii vor lăsa deoparte necazurile austerităţii, pentru a apăra România Europeană", a mai spus Băsescu.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   interviu,   referendum