Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ce urmează să pățesti dacă ai urmat un tratament homeopatic: Anuțul șocant al specialiștilor

Ce urmează să pățesti dacă ai urmat un tratament homeopatic: Anuțul șocant al specialiștilor

Un articol de: B1.ro - 04 Mai 2018, 09:18
Ce urmează să pățesti dacă ai urmat un tratament homeopatic: Anuțul șocant al specialiștilor Foto: healingpath.co.uk Externe

Homeopatia este inutilă în tratarea oricărei boli, este concluzia la care a ajuns un renumit om de știință, în urma mai multor studii. 

Profesorul Paul Glasziou, de la Universitatea australiană Bond, și echipa sa au analizat rezultatele a 176 de studii despre tratamentele homeopate, studii care s-au bazat pe tratarea a 68 de afecţiuni diferite.

Nici măcar un studiu nu a reușit să demonstreze că tratamentele homeopatice au efecte în tratarea bolilor. 

”Exceptând efectul placebo, nu am descoperit dovezi care să ne convingă de faptul că homeopatia poate trata afecţiunile respective. Pot să înțeleg de ce Samuel Hahnemann, fondatorul homeopatiei, era nemulțumit de practicile medicinei din secolul XVIII, precum luarea de sânge și purgația, și de ce încerca să găsească alternative mai bune. Dar cred că ar fi dezamăgit de cum a evoluat homeopatia“, a declarat profesorul Paul Glasziou, potrivit The Independent.

Ba mai mult, homeopatia poate avea efecte negative deoarece oamenii care o aleg amână tratamentele ale căror rezultate sunt demonstrate, fapt ce duce la agravarea bolilor.

În schimb, susținătorii homeopatiei afirmă că aceasta stimulează procesul de autovindecare, folosindu-se de forţa vitală provenind din regnul vegetal, mineral sau animal.