Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Tratament pentru coronavirus în Franța: Mii de pacienți stau la cozi pentru a primi un medicament folosit de un renumit medic, lăudat de Donald Trump. Specialiștii atrag atenția că e insuficient testat

Tratament pentru coronavirus în Franța: Mii de pacienți stau la cozi pentru a primi un medicament folosit de un renumit medic, lăudat de Donald Trump. Specialiștii atrag atenția că e insuficient testat

Un articol de: George Lupu - 24 Mar 2020, 11:36
Tratament pentru coronavirus în Franța: Mii de pacienți stau la cozi pentru a primi un medicament folosit de un renumit medic, lăudat de Donald Trump. Specialiștii atrag atenția că e insuficient testat Didier Raoult, captură video Externe

Metoda renumitului medic Didier Raoult din Marseille, folosită pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, iau făcut pe sute de francezi să stea ore în șir la cozi, pentur a obține medicamentul.    

Didier Raoult, șeful Institutului de boli infecțioase din Marseille, a decis încă de duminică să distribuie pe scară largă tratamentul care constă într-o combinație de hydroxyclorochină (un derivat mai puțin toxic al clorochinei, medicament anti-malarie) și azithromycin, un antibiotic utilizat în pneumonia bacterială.

 

Tratamentul prescris de Didier Raoult, a fost testat pe un numă foarte mic de oameni, totuși numeroși medici au preluat deja schema folosită de acesta, chiar dacă autoritățile ezită să recunoască validitatea medicamentului.

Pe baza primelor studii, Didier Raoult a tratat peste 4.000 de pacienți. El se bazează pe două argumente atunci când susține utilizarea pe scară largă a medicamentului: folosirea sa ca medicament timp de mulți ani și cunoașterea nivelului de toxicitate a acestuia. Duminică, el și echipa sa au propus să-l prescrie tuturor pacienților analizați pozitiv pentru a preveni agravarea stării lor.

Speranța în hydroxyclorochină se bazează pe faptul că ar reduce încărcarea virală a pacientului. Christian Perrone, șeful departamentului de boli infecțioase al spitalului Garches, a pledat și el duminică pentru generalizarea tratamentelor cu hydroxyclorochină, chiar înainte de rezultatele studiilor europene.

"Astăzi avem doar asta. Nu văd de ce ar trebui să așteptăm rezultate. Suntem într-un război, trebuie să luptăm cu instrumente de război împotriva virusului. Nu este etic (nu să administrăm acest medicament) persoanelor care riscă reacția în două zile

Alți medici din spital, care sunt foarte critici cu metodele din Marsilia, au evoluat în această privință. După ce a constatat că lopinavirul are prea multe efecte secundare, dr. Beilbtreu, specialist în boli infecțioase la Pitié Salpêtrière, a acceptat în cele din urmă „un tratament de compasiune experimentală pentru lipsa de nimic mai bun” la pacienții în terapie intensivă, scrie laprovence.com.

Raoult a demarat la Institutul pe acre îl conduce un program extrem de agresiv de testare, potrivit Liberation, cu 1.500 de teste zilnic, în condițiile în care la nivelul întregii țări se făceau câte 4.000 de teste. El a criticat vehement strategia națională, cerând testarea pe scară largă, după modelul de succes al Coreei de Sud.

În acest context, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, anunță că a decis ca un test clinic ce vizează efectele benefice ale clorochinei să fie derulat ”la scară largă”.

Un studiu de amploare, ce va include 800 de pacienți infectați cu noul coronavirus și care viează efectele clorochinei în tratarea maladiei, a fost autorizat de autorități în Franța. Asta în condițiile în care, în ultimele săptămâni a circulat ipoteza potrivit căreia clorochina este un remediu miracol în tratarea bolnavilor care suferă de COVID-19.

La rândul său, preşedintele american Donald Trump a scris pe contul său de Twitter că „Hidroxiclorochina şi Azitromicina luate împreună, au şansa reală de a produce o mare schimbare în istoria medicinei.