Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Trei surori cu dublă cetăţenie, română şi palestiniană, ar fi sechestrate în Fâșia Gaza: Mama tinerelor susține că acestea sunt în pericol

Trei surori cu dublă cetăţenie, română şi palestiniană, ar fi sechestrate în Fâșia Gaza: Mama tinerelor susține că acestea sunt în pericol

Un articol de: B1 TV - 23 Iun 2017, 09:11
Trei surori cu dublă cetăţenie, română şi palestiniană, ar fi sechestrate în Fâșia Gaza: Mama tinerelor susține că acestea sunt în pericol Foto: presstv.com Externe

Trei surori cu dublă cetăţenie, română şi palestiniană, ar fi reţinute în Gaza, împotriva voinţei lor, informează Libertatea. Mama fetelor, care au 20, 22 şi 23 de ani, susține că ele au părăsit locuinţa tatălui violent şi vor să se întoarcă în România.

De asemenea, femeia susține că nici autoritățile din Fâșia Gaza, nici cele din România nu au luat măsuri pentru a le ajuta pe cele trei tinere să se întoarcă în țară. 

„Am solicitat repatrierea copiilor la cererea lor. Ei sunt reţinuţi acolo abuziv pentru că tatăl nu a avut niciodată custodia copiilor. După divorţ, nu a vrut să mi le mai dea şi am încercat, în 2000, să intru în Gaza şi am primit refuz de intrare de la frontiera palestiniano-egipteană. După care, 11 ani de zile nu am mai putut să iau legătura cu ele. Am reuşit să le văd în urmă cu şase ani. Pe 20 iunie 2017, fetele au hotărât să plece din casa tatălui lor pentru că nu au niciun drept de decizie asupra vieţii lor şi pentru că este foarte dur şi vorbeşte într-un ton agresiv şi are şi un comportament agresiv şi violent cu ele. (…) Din păcate nu au reuşit să ia certificatele originale de naştere, care să probeze că sunt cetăţeni români, au numai copii după certificate”, a declarat, pentru Mediafax, mama fetelor, care a refuzat să-și dezvăluie identitatea. 

Mai mult, mama fetelor susține că viața acestora este pusă în pericol. 

„Din 20 iunie, am început să fac demersuri la cererea lor pentru a fi repatriate. Ele nu pot sta foarte mult în Gaza pentru că le este pusă viaţa în pericol, oricând ele pot fi găsite de tatăl lor şi li se poate întâmpla ce este mai rău. Ele trebuie scose urgent, urgent de acolo, este o chestiune de viaţă şi de moarte. Frontiera acolo este închisă, am mai făcut cerere la Minsterul de Externe Egiptean, trebuia să îmi dea un permis de trecere, dar nu l-am primit. (…)Sunt în continuă legătură cu fetele pe telefon, au unde să stea acolo. Am primit ceva de la Externe, cred că se face ceva, dar trebuie să se mişte şi mai repede. S-ar putea să se ajungă şi la crimă, la mutilare sau la o bătaie îngrozitoare. Cât am fost căsătorită cu el, am fost abuzată fizic de mai multe ori”, a mai spus mama fetelor. 

Reprezentanții ministerului Afacerilor Externe transmite că situaţia tinerelor este cunoscută din 2011, însă demersurile sunt îngreunate de faptul că tinerele nu au decât acte palestiniene.
 

Citeşte mai multe despre:   Fâşia Gaza,   mama