Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Tren radioactiv, blocat de activiștii Greenpeace. Transportă prin Europa tone de uraniu care emite radiaţii mortale

Tren radioactiv, blocat de activiștii Greenpeace. Transportă prin Europa tone de uraniu care emite radiaţii mortale

Un articol de: B1.ro - 19 Noi 2019, 17:48
Externe

Un tren care transporta deșeuri radioactive în Rusia a fost oprit în Germania de către activiștii Greenpeace, care denunță faptul că  exporturile germane de hexafluorură de uraniu, un produs secundar al uraniului îmbogățit, au fost reluate la începutul acestui an, relatează The Moscow Times.

Activiștii de mediu au blocat un tren care căra 600 de tone de hexafluorură de uraniu la puțin timp după ce transportul a părăsit uzina Urenco din orașul german Gronau.

Activiștii s-au suspendat de un pod, deasupra șinelor de tren, și au întârziat transportul cu mai mult de opt ore. Aceștia au fost preluați de poliție și trenul și-a continuat ruta.

Conform Greenpeace, încărcătura de material radioactiv va fi transportată cu trenul până într-un port din Olanda, de unde va fi preluată de o ambarcațiune și va fi livrată în St. Petersburg. Ulterior, va fi transportată în Siberia pentru a fi depozitată.

Transporturile au fost întrerupte în anul 2009 de compania nucleară de stat rusă, Rosatom, în urma unor rapoarte conform cărora deșeurile erau depozitate în unități improprii în aer liber, în Siberia.

 
Loading...