Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Trump spune că palestinienii se vor alătura „în cele din urmă” acordului de pace cu Israelul

Trump spune că palestinienii se vor alătura „în cele din urmă” acordului de pace cu Israelul

Un articol de: Catinca Giosanu - 15 Sep 2020, 20:02
Trump spune că palestinienii se vor alătura „în cele din urmă” acordului de pace cu Israelul foto: Hepta.ro / Zuma Press / Chris Kleponis Externe

Preşedintele american Donald Trump a anunțat, marţi, că palestinienii se vor alătura în”cele din urmă” unui acord de pace cu Israelul, argumentând că susţinătorii lor politici şi financiari din Golf merg înainte cu stabilirea de legături cu statul evreu, transmite agenția de știri DPA.

 

 

Trump spune că palestinienii se vor alătura acordului de pace cu Israelul

 

 

Preşedintele Donald Trump a declarat vineri că Bahreinul şi Israelul îşi vor normaliza relaţiile, la o lună după acordul istoric între Israel şi Emiratele Arabe Unite, conform AFP. La câteva zile distanță, oficialul a precizat că palestinienii se vor alătura „în cele din urmă” acordului de pace cu Israelul.

”Altfel, vor rămâne pe din afară”, a declarat Trump, înainte de ceremonia de semnare a unui acord de normalizare a relaţiilor între Israel, pe de o parte, şi Emiratele Arabe Unite şi Bahrein, de cealaltă parte.

”Palestinienii sunt foarte dificil de abordat”, a mai spus președintele Donald Trump.

Pe de altă parte, Trump a explicat faptul că a tăiat mare parte din sprijinul financiar american acordat pentru palestinieni. De asemenea, el a precizat că susţine în continuare această politică.A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

”Palestinienii se vor alătura şi ei în cele din urmă... Şi veţi avea pace în Orientul Mijlociu fără a fi proşti, fără a împuşca şi a omorî pe toată lumea şi a împrăştia sânge peste tot pe nisip”, a precizat Trump, conform Fox News.

 

 

”Ceea ce vedeţi acum este începutul sfârşitului conflictului israeliano-arab”

 

 

Și ginerele său Jared Kushner, consilier al preşedintelui american şi responsabil pentru planul de pace israeliano-palestinian s-a arătat la fel de optimist în ceea ce privește această politică.

”Cred că ceea ce vedeţi acum este începutul sfârşitului conflictului israeliano-arab”, a declarat Kushner, în cadrul unei intervenții la NBC.

Kushner a mai vorbit și despre acordurile de normalizare a relaţiilor Israelului cu EAU şi Bahrein despre care el crede că ”vor face Orientul Mijlociu mult mai stabil pe termen lung”.

Din punctul de vedere al lui Kushner, problema palestiniană, care nu va fi discutată la ceremonia de semnare de marţi, nu este ”atât de complicată” cum susţin unii, a mai spus el.

Reamintim faptul că normalizarea relaţiilor între Israel şi aliaţii SUA din Orientul Mijlociu, printre care şi bogatele monarhii din Golf, este un obiectiv-cheie al strategiei regionale a lui Trump pentru izolarea Iranului, duşman declarat al SUA şi al Israelului. Bahreinul şi Israelul împărtăşesc cu alte ţări arabe din regiune aceeaşi ostilitate faţă de Iran, pe care Manama îl acuză de folosirea comunităţii șiite din Bahrein împotriva dinastiei sunite la putere.

Cu prilejul unei vizite a şefului diplomaţiei americane, Mike Pompeo, la Manama, la sfârşitul lui august, regele Bahreinului a reafirmat că ţara sa susţine crearea unui stat palestinian, părând implicit să respingă apelul Washingtonului la stabilirea rapidă de relaţii cu Israelul.

”Timp de mulţi ani lungi am investit în pace, iar acum pacea va investi în noi; vom aduce investiţii cu adevărat majore în economie Israelului, iar acest lucru este foarte important”, a declarat Netanyahu într-un mesaj video în ebraică.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump