Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Tsipras: Grecii își vor lua viitorul în mâini și nu vor lăsa pe alții să decidă pentru ei. Poporul va confirma tranziția spre o nouă epocă

Tsipras: Grecii își vor lua viitorul în mâini și nu vor lăsa pe alții să decidă pentru ei. Poporul va confirma tranziția spre o nouă epocă

Un articol de: - 20 Sep 2015, 13:37
Tsipras: Grecii își vor lua viitorul în mâini și nu vor lăsa pe alții să decidă pentru ei. Poporul va confirma tranziția spre o nouă epocă Foto: irishtimes.com Externe

În ziua alegerilor legislative anticipate din Grecia, Alexis Tsipras s-a declarat optimist că elenii vor vota pentru un guvern cu un mandat de patru ani "care este dispus să lupte", informează Agerpres.

"Grecii își vor lua viitorul în mâini și nu vor lăsa pe alții să decidă pentru ei. Poporul va confirma tranziția spre o nouă epocă, oferind mandatul unui guvern pe termen lung de care țara are nevoie și care este dispus să lupte", a declarat liderul partidului Syriza, după ce și-a exprimat votul la o secție din Atena.

"Vom depăși dificultățile cu pași siguri. Am demonstrat deja că putem deschide drumuri chiar și atunci când păreau că nu pot fi deschise", a mai spus fostul premier.

Alexis Tsipras a forțat în august organizarea alegerilor anticipate în speranța de a-și reînnnoi sprijinul parlamentar, după ce aproape o treime din cei 149 de parlamentari ai Syriza s-au împotrivit prevederilor acordului cu creditorii internaționali, care au cerut continuarea reformelor de austeritate.

Sondajele arătau un avans al Syriza de 3% în fața principalului adversar, partidul Noua Democrație, condus de Vangelis Meimarakis.

Sondajele mai arătau că niciunul dintre cele două partide nu ar urma să obțină 151 de locuri în Parlament, atât cât ar fi necesar pentru a forma o majoritate. Prin urmare, partidul câștigător va trebui să formeze o coaliție de guvernământ, posibil cu partidul de centru Potami sau cu PASOK (socialiști).

Acesta este cel de-al doilea scrutin legislativ din 2015, după cel din ianuarie, care a fost câștigat de Syriza cu 36,3%.

Citeşte mai multe despre:   sondaje,   vot