Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Turcia ar putea renunța la testele PCR pentru turiștii români, chiar înainte de 1 iunie

Turcia ar putea renunța la testele PCR pentru turiștii români, chiar înainte de 1 iunie

Un articol de: Gabi Florea - 11 Mai 2021, 15:27
Turcia ar putea renunța la testele PCR pentru turiștii români, chiar înainte de 1 iunie Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Vești bune pentru cei care vor să-și petreacă vacanța în străinătate: Turcia intenționează să renunțe la testele PCR pentru turiștii români, înainte de 1 iunie. La sfâșitul lunii mai va fi luată decizia, după ce se va încheia lockdownul, pe data de 17 mai. 

În doar câteva săptămâni, Turcia va decide pentru ce țări vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR, pentru turiști, informează Agerpres. 

În noul sezon estival, Turcia vrea să uite de anul 2020, nefast din punct de vedere al turismului. Astfel, pentru acest an sunt așteptați între 500.000 și 600.000 de turiști români, care se află în top 20 al țărilor cu cea mai mare prezență în această regiune. Din acest punct de vedere, lider este Rusia.

 

Obiective ambițioase pentru Turcia, în noul sezon estival

 

Ferit Turgut, reprezentant al Asociației Agențiilor de Turism din Turcia, a precizat că se așteaptă ca în Antalya să atragă în 2021 aproximativ 7,4 milioane de turiști. Până în prezent, au sosit deja 1,4 milioane de vizitatori. Astfel, se va ajunge jumătate din fluxul de turiști din anul 2019. În 2020, numărul de turiști din Antalya a scăzut la 3,3 milioane, ca urmare a crizei COVID.

Reprezentantul agențiilor de turism a mai precizat că Turcia este pregătită să primească persoane vaccinate fără condiții suplimentare și că nu s-a pus problema unui „certificat verde", aflat în curs de validare la nivelul UE. 

De asemenea, Turgut a mai precizat faptul că în Turcia, campania de vaccinare se desfășoară exemplar și deja majoritatea angajaților din HORECA au primit serul anti-COVID-19.

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Ferit Turgut,   Turcia,   turism,   COVID-19,   teste PCR turisti,   teste PCR,   teste anti-COVID,   SARS-COV-2