Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Război al declaraţiilor între preşedintele turc Erdogan şi premierul israelian Netanyahu: "Eşti un terorist"/ "Măcelăreşti civili" (VIDEO)

Război al declaraţiilor între preşedintele turc Erdogan şi premierul israelian Netanyahu: "Eşti un terorist"/ "Măcelăreşti civili" (VIDEO)

Un articol de: - 02 Apr 2018, 14:21
Război al declaraţiilor între preşedintele turc Erdogan şi premierul israelian Netanyahu: "Eşti un terorist"/ "Măcelăreşti civili" (VIDEO) Externe

Război al declaraţiilor între Recep Erdogan şi Benjamin Netanyahu. Preşedintele Turciei l-a catalogat pe premierul israelian drept "terorist" după ce 15 protestatari palestinieni au fost împuşcaţi în confruntări la frontiera cu Fâşia Gaza. De cealaltă parte, liderul israelian a considerat acuzaţiile o glumă proastă şi l-a numit pe Erdogan "măcelar"

"Nu avem ruşinea invadării, Netanyahu. Eşti un invadator, iar în acest moment te afli pe acel teritoriu ca un invadator. În acelaşi timp, eşti un terorist", a început războiul declaraţilor Erdogan.

Reacţia nervoasă a preşedintelui turc vine după ce Israelul a încercat să justifice uciderea celor 15 palestinieni în timpul protestelor din Fâşia Gaza. Recep Erdogan nu s-a limitat doar la atacuri către liderul israelian, ci şi către naţiunea pe care o conduce.

"Sunteţi un stat terorist. Este cunoscut ceea ce aţi facut în Gaza şi în Ierusalim. Nimeni din aceasta lume nu vă place", a continuat Recep Erdogan.

Răspunsul din partea lui Benjamin Netanyahu nu a întârziat să apară, iar aceasta a publicat un mesaj în mediul online în care a precizat că va lua aceste acuzaţii drept o glumă nereuşită de 1 aprilie.

"Cea mai etică armata din lume nu va primi o prelegere de la cei care au bombardat fără discriminarea populaţiei civila de ani din lume. Presupun că aşa se marcheaza Ziua de 1 Aprilie la Ankara.

Erdogan nu este obişnuit să primească replica. Ar trebui să se obişnuiască. Cel care ocupă ilegal nordul Ciprului şi regiunea kurdă şi măcelăreşti civili în Afrin nu ar trebui să aibă dreptul să dea lecţii despre moralitate şi valori", a replicat premierul israelian.

Fâşia Gaza este un motiv de tensiune între Israel şi Turcia din 2010. Relaţiile au început să se mai îmbunatăţească la finalul lui 2015, dar acestea s-au răcit brusc când Statele Unite au anunţat că intenţionează să mute ambasada la Ierusalim. Turcia ameninţa să întrerupa total relaţiile bilaterale cu Israelul dacă acest lucru se va întâmpla.

Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Citeşte mai multe despre:   Turcia,   Israel