Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Turcia se implică tot mai mult militar în conflictul din nord-vestul Siriei şi doboară două avioane ale forţelor lui Bashar al-Assad. Replica acestuia (VIDEO)  

Turcia se implică tot mai mult militar în conflictul din nord-vestul Siriei şi doboară două avioane ale forţelor lui Bashar al-Assad. Replica acestuia (VIDEO)  

Un articol de: Tudor Ionescu - 01 Mar 2020, 13:58
Turcia se implică tot mai mult militar în conflictul din nord-vestul Siriei şi doboară două avioane ale forţelor lui Bashar al-Assad. Replica acestuia (VIDEO)   Sursă foto: hepta.ro Externe

Forţele armate turce prezente în Siria au doborât, duminică, două avioane ale aviaţiei militare siriene ce zburau deasupra provinciei Idlib, situată în nord-vestul ţării, şi pe care regimul lui Bashar al-Assad vrea să o recucerească din mâinile rebelilor, arată Reuters.

În replică, Damascul a închis spaţiul aerian din nord-vestul ţării, indicând că orice avion care va zbura pe acolo va fi considerat inamic şi pe cale de consecinţă va fi "împiedicat să-şi atingă scopurile ostile".

"Regimul turc continua să comită acte ostile împotriva forţelor noastre armate care operează în provincia Idlib şi în împrejurimi, fie prin atacarea soldaţilor noştri care se confrunta în mod direct cu terorişti, fie prin acordarea tuturor formelor de susţinere organizaţiilor înarmate şi care se afla pe lista teroriştilor, potrivit dreptului internaţional", a precizat o sursă din cadrul armatei siriene pentru agenţia de presă SANA (principalul canal de propagandă al regimului de la Damasc).

Incidentul vine la doar o zi după ce Rusia şi Turcia au anunţat formarea unui nou acord care ar urma "să ducă la reducerea tensiunilor din provincia Idlib", în timp ce ambele părţi ar urma să-şi continue operaţiunile militare. Altfel spus, aşa-zisul nou acord ruso-turc nu a rezolvat nimic.

"Au fost luaţi în calcul pasi concreţi pentru a fi instalată stabilitate pe termen lung în Idlib. Ambele părţi şi-au confirmat obiectivul de a reduce tnsiunile de la sol, în timp ce continua să lupe împotriva teroriştilor", declara Serghei Lavrov, sâmbăta, în urma încheierii discutilor purtate cu partea turcă, la Ankara.

Doborârea avionului sirian nu este, însă, un caz izolat, atacuri la adresa forţelor guvernamentale siriene având loc relativ frecvent în ultima perioadă. 

Conflictul din nord-vestul Siriei s-a intensificat în ultimele săptămâni, pe măsură ce forţele lui Bashar al-Assad şi-au continuat înaintarea în provincia Idlib şi pe măsură ce s-au apropiat de capitala regională, cu acelaşi nume. Pe fondul tensiunilor tot mai mari, au avut loc mai multe atacuri ale forţelor siriene asupra celor turce şi vice-versa. În luna februarie, de exemplu, Turcia a pierdut 55 de soldaţi în Şiria. De cealaltă parte, pierderile sunt încă necunoscute.

 

Mai multe ținte ale armatei siriene, bombardate de forțele turceA venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Siria,   Idlib,   Bashar al-Assad,   Turcia