Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Twitter contraatacă! Încă un mesaj al lui Donald Trump, cenzurat pentru „glorificarea violenței”

Twitter contraatacă! Încă un mesaj al lui Donald Trump, cenzurat pentru „glorificarea violenței”

Un articol de: Andrei Vlad - 29 Mai 2020, 13:21
Twitter contraatacă! Încă un mesaj al lui Donald Trump, cenzurat pentru „glorificarea violenței” Foto: Hepta - Zuma Press / Brian Cahn Externe

Războiul dintre Donald Trump și rețelele sociale escaladează la cote înalte. După ce a marcat două postări ale președintelui Statelor Unite ale Americii cu „informație potențial falsă” zilele trecute, Twitter continuă ofensiva anti-Trump. 

Twitter i-a ascuns lui Donald Trump o postare publicată vineri, 29 mai, în care președintele SUA i-a numit „huligani” pe protestatarii din Minneapolis, nervoși după ce un bărbat de culoare a fost ucis de polițiști. 

 ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Mesajul lui Donald Trump, ascuns de Twitter

 

Donald Trump i-a numit „huligani” pe protestatarii care au incendiat mai multe magazine, mașini și secții de poliție.

„(…) când încep jafurile, încep și focurile de armă. Mulțumesc”, este fraza care i-a determinat pe cei de la Twitter să interzică mesajul președintelui SUA.

„Acest Tweet a încălcat regulile Twitter cu privire la glorificarea violenței”, au notat cei de la Twitter.

Mesajul lui Donald Trump poate fi în continuare citit, însă doar după trecerea de notificarea celor de la Twitter, care, totodată, au recunoscut că mesajul președintelui ar fi totuși de un oarecare interes public. 

 

Donald Trump, poziție fermă

 

Donald Trump, președintele SUA, a semnat un ordin executiv, joi, care va tăia fondurile federale pentru companiile de social media ce se angajează în cenzură și comportament politic. Totuși, șeful guvernului american este de părere că decizia firmei are mai mult valențe ideologice decât de analiză efectivă a veridicității unui eveniment.
 

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a democrației americane. Părinții noștri Fondatori au protejat acest drept sacru prin Primul Amendament al Constituției. Libertatea de a exprima și dezbate idei este fundația tuturor drepturilor noastre ca popor liber. Într-o țară în care libertatea de expresie a fost pusă de multă vreme la loc de cinste, nu putem permite unui număr limitat de platforme online să aleagă discursul pe care americanii îl pot accesa și exprima pe Internet. Această practică este, în mod fundamental, ne-americană și ne-democratică. Când marile și puternicele companii de social media cenzurează opiniile cu care nu sunt de acord, ele exercită o putere periculoasă. Ele încetează să mai funcționeze ca buletine pasive (n.r. – de informație) și încep să fie tratate drept creatore de conținut”, arată ordinul semnat de președintele SUA.

 

Cum a început scandalul

 

La începutul acestei luni, Twitter a început să folosească eticheta „potențial înșelător”. Două postări ale lui Donald Trump au fost marcate astfel, informează BBC. În aceste „tweeturi”, președintele american susține că votul prin corespondență, în special cel care va fi implementat în California, va fi substanțial fraudat. Mai exact, Trump susține că vor fi sparte cutiile poștale, iar buletinele vor fi înlocuite cu unele printate ilegal. 

De asemenea, în cele două postări, Donald Trump atașează un link care conduce utilizatorul pe o pagină în care este prezentat riscul ridicat de fraudă al votului prin corespondență.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Twitter,   SUA