Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Uciderea prin atacuri cu drone a cetățenilor britanici, militanți ai Statului Islamic, ridică semne de întrebare despre "lista de execuție" a guvernului britanic

Uciderea prin atacuri cu drone a cetățenilor britanici, militanți ai Statului Islamic, ridică semne de întrebare despre "lista de execuție" a guvernului britanic

Un articol de: - 09 Sep 2015, 08:50
Uciderea prin atacuri cu drone a cetățenilor britanici, militanți ai Statului Islamic, ridică semne de întrebare despre "lista de execuție" a guvernului britanic Foto: theguardian.com Externe

Moartea lui Abu Rahin Aziz, un cetățean britanic în vârstă de 32 de ani din Luton, care a fost ucis într-un atac cu drone americane în iulie, în Siria, ridică semne de întrebare dacă acesta a fost pe "lista de execuție" a guvernului britanic, relatează The Guardian.

Acesta se alăturase jihadiştilor ISIS şi era considerat unul dintre cei mai periculoşi terorişti.

De atunci însă, mulţi dintre britanicii membrii ISIS au fost ucişi de raidurile aeriene americane.

Lista a fost aprobată de miniștri la începutul verii, ceea ce înseamnă că mai multe persoane alese de guvern ar putea fi deja moarte, fiind vizate de armata americană.

Premierul Marii Britanii, David Cameron a anunțat luni că Londra a ucis prin intermediul unei drone, fără acordul Parlamentului, mai mulţi cetăţeni britanici care plănuiau atacuri împotriva reginei Angliei.

Totodată, şeful Executivului a anunţat că în Marea Britanie au fost dejucate, numai în cursul acestui an, şase atacuri terorist.

“Ne-a fost raportat faptul că în ultimele săptămâni doi luptători ai Statului Islamic de naţionalitate britanică, care plănuiau atacuri împotriva Regatului şi a altor ţări, au fost ucişi în atacuri aeriene. Junaid Hussain şi Reyaad Khan erau cetăţeni britanici, care locuiau în Siria, şi care recrutau simpatizanţi ai Statului Islamic şi plănuiau atacuri barbare împotriva Vestului. Să nu avem nicio îndoială: se plănuia uciderea de cetăţeni britanici şi cu această ocazie, noi am acţionat” , a declarat Cameron.

O a treia ţintă, Junaid Hussain, a fost ucis trei zile mai târziu de o dronă americană, într-o operaţiune comună cu Statele Unite ale Americii. (Detalii AICI)

Mai mulți britanici au fost uciși în Siria de către forțele americane în ultimele săptâmâni.

Citeşte mai multe despre:   Stat Islamic,   drona,   Marea Britanie,   SUA