Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ucigașul jurnaliștilor americani: Atacul este o "reacţie la caracterul rasist al atacului armat de la biserica din Charleston. Gloanţele mele aveau iniţialele victimelor pe ele"

Ucigașul jurnaliștilor americani: Atacul este o "reacţie la caracterul rasist al atacului armat de la biserica din Charleston. Gloanţele mele aveau iniţialele victimelor pe ele"

Un articol de: B1 TV - 28 Aug 2015, 10:31
Externe
Ucigaşul jurnaliştilor americani era furios pentru atacul de la biserica din Charleston. Fost angajat al postului de televiziune, în vârstă de 41 de ani, ar fi trimis postului de televiziune ABC News prin fax un bilet sinucigaş, în care spune că a reacţionat astfel din cauza caracterului "rasist al atacului armat de la biserica din Charleston".

Cei doi jurnalişti, un reporter de 24 de ani şi un cameraman de 27 de ani, au murit după ce au fost împuşcaţi de 8 ori. Ucigaşul a murit câteva ore mai târziu la spital.

Se ştie şi care a fost ultimul mesaj al jurnalistei Alison Parker, ucisă în timpul unei tranbsmisiuni în direct. Aceasta i-a urat noapte bună iubitului ei Chris Hurst, cu care urma să se căsătorească. Când a aflat de tragedie, acesta a scris si eul un mesaj pe o reţea de socializare.

"A fost cea mai strălucitoare femeie pe care am întâlnit-o. Şi din nu ştiu ce motive, m-a iubit şi ea pe mine. Şi-a iubit familia, părinţii şi fratele. Eram împreună de aproape 9 luni. Au fost cele mai frumoase 9 luni din viaţa noastră. Ne doream să ne căsătorim. Tocmai sărbătorisem aniversarea ei de 24 de ani. Tocmai ne mutasem împreună. Sunt în stare de şoc", a scris iubitul jurnalistei ucise.

Cât despre ucigaşul care a omorat-o pe jurnalista si pe cameramanul ei, ostul de televiziune american ABC News a anunţat că a primit pe fax un document de 23 de pagini semnat de Bryce Williams, pseudonimul pe care îl folosea Flanagan când lucra ca jurnalist.

"Numele meu este Bryce Williams", scrie autorul biletului, menţionând că atacul reprezintă o "reacţie la caracterul rasist al atacului armat de la biserica din Charleston".

"De ce am făcut-o? Am depus o cerere pentru o armă la 19.06.2015. Atacul armat de la biserica din Charleston a avut loc la 17.06.2015.", se arată în biletul primit pe fax de ABC News. "Ce m-a scos din minţi a fost atacul armat de la biserică. Iar gloanţele mele aveau iniţialele victimelor pe ele", potrivit textului.

Postul ABC News a precizat că documentul era denumit "bilet sinucigaş pentru prieteni şi familie".
Autorul textului afirma că a fost vizat de discriminare rasială şi hărţuire sexuală la serviciu, precizând că a fost atacat de bărbaţi afroamericani şi femei albe, pentru că era un homosexual afroamerican.

Nouă persoane au fost ucise în atacul armat comis la 17 iunie, de un bărbat alb, într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina. Casa Albă a reacţionat în urma uciderii celor doi jurnalişti în Virginia. Purtătorul de cuvânt al președintelui Barack Obama, a declarat că Congresul american ar putea lua măsuri 'de bun simț' pentru a limita vânzarea și utilizarea armelor de foc. 

 
Loading...