Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ucigașul lui John Lennon cere pentru a șaptea oară să fie eliberat din închisoare

Ucigașul lui John Lennon cere pentru a șaptea oară să fie eliberat din închisoare

În cursul acestei săptămâni, ucigașul lui John Lennon, Mark David Chapman, va avea parte de cea de-a șaptea audiere în vederea eliberării sale condiționate din închisoare.

Chapman, acum în vârstă de 57 de ani, a fost condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 20 de ani și închisoare pe viață, după ce a mărturisit că l-a împușcat pe cântărețul celor de la Beatles în fața apartamentului său din New York în 1980.

El a depus cereri pentru a fi eliberat condiționat la fiecare doi ani, începând cu 2000, relatează BBC, și a fost refuzat de fiecare dată. În 2010, la ultima încercare, oficialii din justiție au spus că eliberarea sa rămâne „nepotrivită.”

Decizia dacă va fi sau nu eliberat va fi făcută publică până la sfârșitul acestei săptămâni, conform unui purtător de cuvânt al închisorii.

Chapman este închis într-o închisoare din statul american New York. În trecut, văduva lui Lennon, Yoko Ono, s-a aflat printre cei care au cerut oficialilor statului să nu îl elibereze pe ucigașul soțului său, deoarece se teme pentru viața ei și a celor doi fii ai ei.

Mark David Chapman, cunoscut ca bolnav mintal, susține că a trecut printr-o conversie religioasă în timp ce se afla în închisoare.

La ultimele sale audieri în fața comisiei pentru eliberări condiționate, în septembrie 2010, se pare le-a spus celor din comisie că a considerat că ucigându-l pe John Lennon va deveni cineva.

Citeşte mai multe despre:   eliberare conditionata,   inchisoare,   New York,   cerere