Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe INCREDIBIL... Reuniune la nivel înalt în Ucraina, după un clip făcut în joacă de un Youtuber român. Kievul anchetează ''o activitate ilegală, care amenință integritatea teritorială și suveranitatea țării'' (VIDEO)

INCREDIBIL... Reuniune la nivel înalt în Ucraina, după un clip făcut în joacă de un Youtuber român. Kievul anchetează ''o activitate ilegală, care amenință integritatea teritorială și suveranitatea țării'' (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 04 Iun 2019, 16:49
INCREDIBIL... Reuniune la nivel înalt în Ucraina, după un clip făcut în joacă de un Youtuber român. Kievul anchetează ''o activitate ilegală, care amenință integritatea teritorială și suveranitatea țării'' (VIDEO) Externe

La Kiev a avut loc, marți, reuniunea la nivel înalt anunțată de Anatoli Matios, procurorul militar şef al Ucrainei, după ce pe Youtube a fost urcat un clip propagandistic în care România ar anexa partea ucraineană a Bucovinei, imediat după ce Rusia ar ataca Ucraina.

Asta deși, în descrierea clipului de pe Youtube, autorul precizează că „acest video reprezintă un prolog pentru un e-book în curs de apariţie”. Autorul este, de fapt, un „simplu Youtuber român”, aşa cum el însuşi se declară, numele său fiind Dan Ionescu sau „Dan Magicul”.

Uimit de amploarea reacțiilor pe care le-a stârnit în Ucraina cu filmulețul său, Dan Ionescu a glumit, spunând că se consideră ”un trol mai bun decât Trump, dat fiind că clipul meu a fost luat în serios de ucraineni”.

Reuniune la nivel înalt în Ucraina, după un clip făcut în joacă de un Youtuber român

Într-un comunicat emis de Biroul Procurorului general al Ucrainei, se precizează că în cadrul reuniunii s-a discutat despre ancheta preliminară desfășurată în cadrul procedurilor penale. Comunicatul face referire inclusiv la persoane neidentificate care ”au comis atacuri asupra integrității teritoriale a Ucrainei”. Se face, totodată, referire și la un articol din Codul penal din Ucraina ce pedepsește ”încălcări privind integritatea teritorială și inviolabilitatea Ucrainei”, ”acțiuni deliberate întreprinse pentru a schimba limitele teritoriului sau frontierei de stat a Ucrainei” și ”distribuirea de materiale de pregătire a astfel de acțiuni”.

”Reuniunea a convenit asupra unui plan de investigație prealabilă. Unități operaționale ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au primit ordin să efectueze acțiuni specifice pentru a stabili circumstanțele infracțiunii și toate persoanele implicate”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, în cadrul reuniunii s-au mai trasat sarcini pentru alte instituții, să ia măsuri comune pentru a ”opri această activitate ilegală, care amenință integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”.

La întâlnire au participat, printre alții, președintele interimar al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Ivan Bakanov, șeful interimar al Departamentului Investigații al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Alexander Kravchenko, președintele Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, Alexander Alekseenko, și ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Viktor Bondar.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Ucraina,   Kiev,   Bucovina