Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Ucrainei, la summitul NATO: Aveam al treilea arsenal nuclear al lumii în 1990. Am renunțat la el pentru garanții de securitate și la ce au folosit acum cu Crimeea? (VIDEO)

Președintele Ucrainei, la summitul NATO: Aveam al treilea arsenal nuclear al lumii în 1990. Am renunțat la el pentru garanții de securitate și la ce au folosit acum cu Crimeea? (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 12 Iul 2018, 16:36
Externe

Președintele ucrainian Petro Poroșenko a transmis un mesaj liderilor celor mai importante state ale lumii cu ocazia participării la summitul NATO de la Bruxelles. 

Acesta a prezentat ironia țării sale care, odată cu destrămarea Uniunii Sovietice, avea al treilea cel mai mare arsenal nuclear din lume, dar a renunțat la el cu garanții de securitate care nu au folosit la nimic apoi pentru că Rusia a anexat Crimeea când a vrut și a lansat agresiunea din estul Ucrainei prin intermediul "omuleților verzi".

“Aveam al treilea arsenal nuclear al lumii în 1990. Am fost de acord să renunțăm la el, în schimbul unor garanții de securitate.

Le-am primit de la Anglia. De la Franța. De la Statele Unite. Până și de la Rusia!

Ce s-a întâmplat cu aceste garanții? La ce au folosit? La nimic!

Rusia a luat Crimeea cu omuleți verzi. În războiul din zonele separatiste au murit 3000 de soldați și 10.000 de civili.

Cine e de vină pentru toate astea? Putin!”, a afirmat liderul de la Kiev.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Renunțarea Ucrainei la arme nucleare a avut loc în urma Memorandumul de la Budapesta, tratatul internațional semnat la 5 decembrie 1994 între Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia. În baza acestui tratat, Ucraina a renunțat la armele nucleare sovietice de pe teritoriul său care au fost transferate către Federația Rusă. În schimb, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia s-au obligat să îi asigure independența, suveranitatea și păstrarea frontierelor.
 

Citeşte mai multe despre:   NATO,   Ucraina
 
 
 
Loading...