Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ucraina o să ceară Rusiei daune în valoare de 50 de miliarde de dolari pentru anexarea Crimeei și susținerea teroriștilor din Donbas

Ucraina o să ceară Rusiei daune în valoare de 50 de miliarde de dolari pentru anexarea Crimeei și susținerea teroriștilor din Donbas

Un articol de: - 23 Sep 2015, 09:29
Ucraina o să ceară Rusiei daune în valoare de 50 de miliarde de dolari pentru anexarea Crimeei și susținerea teroriștilor din Donbas Foto: voanews.com Externe

Ucraina vrea să ceară Rusiei despăgubiri de 50 de miliarde de dolari prin intermediul instanțelor internaționale pentru Crimeea, care a fost anexată de Federația Rusă în martie 2014, și Donbas, zona în care Moscova oferă sprijin rebelilor separatiști cu forțe umane și arme. Declarația a fost făcută marți seara de Pavlo Klimkin, ministrul ucrainian de externe, la o televiziune, relatează News Rin.

Klimkin spune că autoritățile ucrainiene au luat în calcul inclusiv costul nisipului pe care nu-l pot folosi. De asemenea, el precizează că procesele or să fie de durată:  ”Este o chestiune de patru - șase ani”.

 ”Cred că până la urmă suma, în urma acestor procese, s-ar putea ridica la mărimea daunelor în <>”, a mai spus ministrul de externe ucrainian, făcând referire la procesul câștigat la Curtea de Arbitraj de la Haga împotriva Rusiei de către acționarii companiei Iukos, care au obținut despăgubiri în valoare de 50 de miliarde de dolari.

Totodată, șeful diplomației ucrainiene declară că nimeni nu a mai intentat, până în acest moment, un proces la Curtea Internațională de Justiție a ONU pentru nerespectarea convenției privind finanțarea terorismului.

Klimkin a adăugat că dacă Ucraina o să dovedească că Rusia a finanțat și finanțează terorismul, această situație ar putea duce la o serie de ”circumstanțe complet neprevăzute”.  

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Ucraina,   proces,   daune,   crimeea