Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ucrainenii atacă reprezentanţele diplomatice ale Moscovei (VIDEO)

Ucrainenii atacă reprezentanţele diplomatice ale Moscovei (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 26 Noi 2018, 09:37
Ucrainenii atacă reprezentanţele diplomatice ale Moscovei (VIDEO) Externe

Mai mulţi ucraineni s-au strâns luni dimineaţă în apropierea Consulatului Rusiei de la Liov şi au dat foc la cauciucuri, în semn de protest faţă de confiscarea de către Rusia a trei nave militare ucrainene în Marea Neagră.

În apropierea Ambasadei Rusiei de la Kiev, alți protestatarii au aruncat cu fumigene. Cel puţin un vehicul aparţinând ambasadei a fost incendiat, informează BBC.   

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Ucraina acuză Rusia că a deschis focul şi a confiscat trei nave militare care îi aparţin, șase dintre oamenii de la bord fiind răniţi. Președintele Ucrainei, Petro Poroșneko, a propus Parlamentului instituirea legii marțiale. Între timp, Consiliul de Securitate al ONU se reunește luni de urgență, pentru a discuta situația tensionată care a apărut între Rusia și Ucraina, în Marea Neagră.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc că au încălcat legile maritime internaţionale. Serviciile Secrete ruse au confirmat că navele sale de patrulă la frontieră au capturat trei nave ucrainene în Marea Neagră, duminică, după ce au folosit arme de foc pentru a le opri.

Ministerul Român de Externe a transmis că e profund îngrijorat de conflictul naval ruso-ucrainean: "Suntem profund îngrijoraţi de evoluţiile din Marea Azov şi Strâmtoarea Kerci. Agresiunea şi încălcarea legislaţiei internaţionale subminează securitatea întregii regiuni. România susţine pe deplin integritatea şi suveranitatea teritorială a Ucrainei şi dreptul de a-şi folosi apele internaţionale". 

Citeşte mai multe despre:   Ucraina,   Rusia,   Marea Neagra