Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe UE a criticat statele membre pentru că nu au oferit fondurile necesare gestionării crizei imigranților

UE a criticat statele membre pentru că nu au oferit fondurile necesare gestionării crizei imigranților

Un articol de: - 14 Oct 2015, 22:40
UE a criticat statele membre pentru că nu au oferit fondurile necesare gestionării crizei imigranților Foto: telegraph.co.uk Externe

Comisia Europeană critică statele UE pentru că doar 3 din cele 28 au promis fonduri de 12 milioane de euro pentru ajutarea statelor africane să îşi protejeze mai bine frontierele. Totuși, blocul comunitar are nevoie de 1,8 miliarde de euro în următorii doi ani pentru a face faţă crizei refugiaţilor.

Mai mult, Agenţia UE pentru protecţia frontierelor (Frontex) a cerut aproximativ 1.000 de agenţi suplimentari, dar ţările europene au oferit până în prezent doar 130.

"Cuvintele au nevoie să fie urmate de fapte", a reproşat Frans Timmermans, vicepreşedinte al Comisiei Europene, potrivit Mediafax.

Summitul Consiliului European programat joi şi vineri va avea ca principal subiect chiar acest eșec al statelor membre UE de a reușit să contribuie la gestionarea crizei imigranților pe măsura promisiunilor făcute.

Citeşte mai multe despre:   UE,   criza imigrantilor,   refugiati,   critici,   fonduri