Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe UE ar putea să renunţe în 2022 la folosirea vaccinurilor împotriva Covid-19 produse de AstraZeneca şi de Johnson&Johnson

UE ar putea să renunţe în 2022 la folosirea vaccinurilor împotriva Covid-19 produse de AstraZeneca şi de Johnson&Johnson

Un articol de: George Lupu - 16 Apr 2021, 11:55
UE ar putea să renunţe în 2022 la folosirea vaccinurilor împotriva Covid-19 produse de AstraZeneca şi de Johnson&Johnson Sursa Foto: Hepta Externe

Uniunea Europeană (UE) ar putea să renunţe în 2022 la folosirea vaccinurilor împotriva covid-19 produse de AstraZeneca-Oxford şi de Johnson&Johnson. UE se va axa, în aceste condiții pe vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna,

Anunțul a fost făcut de ministrul francez al Industriei Agnès Pannier-Runacher: ”Aceasta este cea mai mare probabilitate”.

Discuţii cu privire la noi contracte în 2022 nu au fost anunţate cu privire la laboratoarele farmaceutice Johnson&Johnson şi AstraZeneca. UE ar putea privilegia astfel vaccinuri cu ARN mesager, care ”funcţionează foarte bine” şi care au puţine efecte secundare, scrie news.ro.

Vaccinuri noi ar putea fi produse de către Sanofi şi Novavax în lunile următoare, care să să completeze ”arsenalul” anticovid.

Laboratorul farmaceutic francez urmează să publice la începutul lui mai rezultate ale unui test clinic din faza 2, în vederea obţinerii unei autorizaţii de punere pe piaţă a unor produse împotriva variantelor SARS-Cov-2, iar împotriva tulpinii obişnuite în trimestrul patru, a precizat ministrul.

Agnès Pannier-Runacher consideră că întârzierea în campania de vaccinare din Europa este cauzată în principal de o problemă de finanţare a cercetării.

”Noi am avut mai puţine doze decât Statele Unite pentru că Statele Unite au investit în cercetare, înainte, începând din martie, iar noi nu aveam acest instrument pentru a finanţa masiv teste clinice”, declară reprezentanta Guvernului francez.

În lipsa unui organism comun al Celor 27 este imposibil să fie puse în joc sume de bani comparabile cu cele din America în finanţarea producţiei vaccinurilor, iar statele singure nu sunt capabile de acest lucru, apreciază ea.

Agnès Pannier-Runacher declară că Franţa urmează să primească 7,5 milioane de doze dintre cele 50 de milioane de doze negociate de Conisia Europeană (CE) cu alianţa Pfizer-BioNTech.Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   UE,   AstraZeneca,   Johnson and Johnson