Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe UE începe RĂZBOIUL pe internet: Măsură RADICALĂ luată împotriva terorismului

UE începe RĂZBOIUL pe internet: Măsură RADICALĂ luată împotriva terorismului

Un articol de: - 02 Mar 2018, 16:09
Externe

Comisia Europeană consideră că orice „conţinut terorist” întâlnit pe internet trebuie eliminat în cel puţin o oră de la semnalarea sa de către autorităţi.

Recomandarea a fost făcută ca  măsură de luptă împotriva materialelor ilicite în mediul online, informează Ştiripesurse.

Astfel, conţinutul cu caracter ilicit a fost definit ca conţinut ce "produce cele mai multe prejudicii în primele ore de la apariţia sa online, astfel că toate companiile trebuie să elimine acest tip de conţinut într-un interval de o oră începând de la semnalarea sa, ca regulă generală".

De asemenea, există şi posibilitatea de a înainta o legislaţie cu caracter obligatoriu dacă nu vor fi urmate toate recomandările, după ce au fost transmise recomandări şi pentru a întări lupta împotriva discursurilor bazate pe ură, a pornografiei infantile sau a contrafacerilor. 

"Platformele online sunt pe punctul de a deveni principala poartă de acces la informaţie, prin urmare ele trebuie să furnizeze un mediu sigur pentru utilizatorii lor. Ceea ce este ilicit în afara mediului online este ilicit şi online", a declarat în faţa presei Andrus Ansip, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru piaţa unică digitală.
 

Citeşte mai multe despre:   conţinut terorist,   internet