Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe UE: România figurează printre ţările ce pot atinge obiectivele anului 2020 privind protecţia mediului

UE: România figurează printre ţările ce pot atinge obiectivele anului 2020 privind protecţia mediului

Un articol de: - 28 Oct 2014, 19:07
UE: România figurează printre ţările ce pot atinge obiectivele anului 2020 privind protecţia mediului Externe

Uniunea Europeană ar putea reduce cu 24% emisiile de gaze cu efect de seră până în anul 2020, cu 4% mai mult decât obiectivul stabilit.

Agenţia Europeană pentru Protecţia Mediului (AEE) menționează că România a avut un parcurs care îi permite să atingă ţintele fixate, de 20%, relatează AFP. În anul 2013, emisile de gaze poluante au scăzut cu 1,8% faţă de 2012 şi cu 19,3% faţă de anul de referinţă, 1990.

"Dacă măsurile anunţate de statele membre vor fi implementate, scăderea gazelor cu efect de seră va fi de 24% în 2020", explică AEE.

Uniunea Europeană a stabilit în anul 2008 reducerea cu 20% a gazelor cu efect de seră până în 2020, precum şi utilizarea în proporţie de 20% a energiilor regenerabile şi atingerea unei eficienţe energetice de 20% comparativ cu nivelul care ar fi fost în 2020 dacă nu s-ar fi adoptat nicio măsură.

"Analiza noastră demonstrează că Europa este pe cale să atingă obiectivele stabilite pentru anul 2020", a declarat Hans Bruyninckx, directorul AEE. "Dar nu avem loc să fim automulţumiţi, pentru că raportul relevă ţări şi sectoare în care progresele sunt mai lente decât era prevăzut", a adăugat el.

La nivel naţional, nouă state UE sunt pe cale să atingă obiectivele stabilite: România, Croaţia, R.Cipru, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Slovacia şi Marea Britanie.

Citeşte mai multe despre:   UE