Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe UE și NATO au ajuns la un acord de cooperare în domeniul războiului hibrid. Stoltenberg: Împreună suntem o echipă formidabilă pentru proiectarea stabilităţii

UE și NATO au ajuns la un acord de cooperare în domeniul războiului hibrid. Stoltenberg: Împreună suntem o echipă formidabilă pentru proiectarea stabilităţii

Un articol de: - 08 Iul 2016, 15:29
UE și NATO au ajuns la un acord de cooperare în domeniul războiului hibrid. Stoltenberg: Împreună suntem o echipă formidabilă pentru proiectarea stabilităţii Externe

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, Donald Tusk, președintele Consiliului European și Jean-Claude Juncker, liderul Comisiei Euopene au semnat vineri o declarație privind consolidarea parteneriatului dintre alianța nord-atlantică și blocul comunitar, mai ales în domeniul războiului hibrid.

”Și UE și NATO se confruntă cu aceleași amenințări, indiferent dacă acestea vin din est ori din sud”, a declarat Tusk în cadrul unei conferințe comune, potrivit news.ro. În opinia acestuia, cetățenii europeni vor asigurarea unei mai mari securități, dat fiind că amenințările sunt tot mai multe și mai complexe.

Președintele Consiliului European a mai declarat că obiectivul UE și NATO este de a fi pregătite să își coordoneze acțiunile atunci când unul dintre membri este vizat de o amenințare hibridă.

La rândul său, Juncker a susținut că declarația comună constituie ”o platformă politică importantă pentru aprofundarea cooperării UE-NATO” și că ea ”transmite clar mesajul că o Uniune Europeană puternică înseamnă o alianță NATO puternică, iar o alianță NATO puternică înseamnă o Uniune Europeană puternică”.

“Trebuie să dăm dovadă de unitate şi de un simţ reînnoit al datoriei. Aceasta este esenţa declaraţiei de astăzi”, a mai declarat președintele Comisiei Europene.

Juncker a vorbit și despre investițiile pe care le-a făcut Uniunea până acum în domeniul apărării, dar și despre cele pe care urmează să le facă.

În cadrul aceleiași conferințe, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat încrederea că ”împreună suntem o echipă formidabilă pentru proiectarea stabilităţii”.

Acesta a mai anunțat că NATO și UE îşi vor extinde cooperarea în Marea Mediterana, vor organiza exerciţii comune şi vor depune eforturi pentru a ajuta partenerii să îşi consolideze securitatea.

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   NATO,   UE,   Juncker,   aparare,   securitate,   amenintari