Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "UE, un superstat cu armată comună și aceeași bancă națională". Un documente prezentat în fața Grupului de la Vișegrad aruncă Europa în aer

"UE, un superstat cu armată comună și aceeași bancă națională". Un documente prezentat în fața Grupului de la Vișegrad aruncă Europa în aer

Un articol de: - 28 Iun 2016, 16:34
Foto: vox.publika Externe

Un document pe care ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, l-ar fi prezentat luni după-amiază la Praga, în fața Grupului de la Vișegrad, aruncă proiectul Uniunii Europene în aer.

Potrivit televiziunii poloneze de stat, TVP, documentul de 9 pagini arată că UE va fi transformată într-un supestat european, format din actorii cei mai puternici ai Uniunii Europene actuale, scrie ActiveNews.

„Statele membre nu ar mai avea efectiv dreptul la propria armată, la propriile servicii speciale, la un cod penal și un regim fiscal distincte sau la propria monedă și la banca națională.

Documentul integral poate fi citit AICI

Proiectul prevede, de asemenea, o politică comună de distribuire a refugiațiilor, punerea la punct a unui sistem de vize, o politică externă comună cu celelalte țări și organizații internaționale”, se arată în informarea prezentată în fața Grupului de la Vișegrad.

Documentul prezentat de TVP mai prevede că UE va fi, în viitor, mult mai activă în managementul crizelor, spune memorandumul, propunând introducerea noțiunii de "European Security Compact" - un număr de principii militare, menite să rezolve crizele aflate în curs de desfășurare, inclusiv o forță de intervenție foarte rapidă, desfășurabilă în teatrul de operațiuni, dezvoltând planuri comune militare și investind în prevenirea conflictelor. 

Germania și Franța propun un pact de securitate european, care să înglobeze toate aspectele de securitate și apărare la nivel european, să asigure securitatea cetățenilor UE la toate nivelurile.

 

Citeşte mai multe despre:   UE,   Brexit
 
Loading...