Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ULUITOR! Ce REGULI STRICTE, VECHI de secole, vor respecta Prințul Harry și logodnica sa! Nuntă regală, DELOC DE INVIDIAT

ULUITOR! Ce REGULI STRICTE, VECHI de secole, vor respecta Prințul Harry și logodnica sa! Nuntă regală, DELOC DE INVIDIAT

Un articol de: - 03 Ian 2018, 13:58
Externe

Meghan Markle va deveni soție de prinț și ducesă în mai 2018, când va fi oficializată căsătoria sa cu Harry. Este invidiată de toată lumea și toți stau cu ochii pe ea. Ai fi tentat să crezi că a fi membru al Familiei regale britanice presupune o viață roz, că fiecare face doar ce vrea, atunci când vrea. Însă lucrurile nu stau deloc așa, cel puțin nu când e vorba despre căsătorie.

Familia regală britanică este supusă unui set foarte constrângător de  tradiții și reguli, unele vechi de secole. Deși în ultimii ani acestea s-au mai relaxat puțin, sunt destule care au rămas în picioare, la fel de rigide ca pe vremea când regina Elisabeta a II-a era doar o fetișcană sau nici măcar nu exista.

Iată câteva dintre ele, preluate de pe Libertatea:

1. Înainte ca un membru al Familiei regale să ceară de soție pe cineva e nevoie de binecuvântarea reginei. Regula e împământenită din 1772.
2. Orice logodnă în sânul Familiei regale e urmată de un anunț oficial către supuși și către presă.
3. După anunțul oficial al logodnei, urmează un interviu cu cei care vor fi soț și soție.

4. Dacă alte mirese își pot alege, după voie, o rochie în culoarea oului de rață, ba chiar una roz sau vernil, în acest caz mireasa nu poate purta decât alb. Regula datează încă din 1840.
5. Conform unei legi din 1701, membrii Familiei regale, care țin de Biserica Anglicană, nu se pot căsători cu catolici. Meghan Markle va fi botezată în Biserica Anglicană şi va primi confirmarea înainte de căsătorie.
6. Invitațiile de nuntă sunt trimise de însăși regină, în numele întregii familii. La nunta prințului William cu Kate Middleton au fost trimise 2.000 de invitații.
7. Dacă nou-venitul în familie nu este de viță regală, atunci membrii Familiei regale vor sta în biserică în partea dreaptă.
8. Eticheta spune că nuntașii de sex feminin trebuie să poarte pălării.

9. Din buchetul miresei nu trebuie să lipsească mirtul, aceasta fiind planta iubirii și a căsătoriei. Mirtul e inclus în buchetul miresei din 1858.
10. După nuntă, mireasa depune buchetul la mormântul Soldatului Necunoscut, o tradiție care a pornit de la Elisabeth Bowes-Lyon, cea numită și Regina Mamă, mama actualei regine.

11. La nunțile regale din regat nu există cavaleri sau domnișoare de onoare. În schimb, sunt folosiți copiii din familie sau prietenii. Aceștia sunt cei care poartă verighetele și uneori țin trena miresei. Iar mireasa are un grup de fete care o acompaniază, cu vârste cuprinse între 5 – 17 ani.

12. Foarte probabil că Meghan Markle va purta o tiara, cel mai probabil din colecția de bijuterii a Familiei regale.
13. Ca mijloc de transport pentru mire și mireasă e preferată caleașca trasă de cai.
14. Din moment ce se obișnuiește ca membrii de sex masculin ai Familiei regale să servească în armată, este de asemenea obișnuit ca ei să poarte uniformele lor oficiale pentru ceremonie.
15. Tortul de nuntă e întotdeauna cu fructe. Ingredientele de bază din acesta sunt fructele uscate și stropite cu coniac.
16. În afara tortului tradițional, mai există unul, ales de obicei de mire. La nunta sa, William a ales un tort cu ciocolată și biscuiți. Până în acest moment nu se știe ce alegere va face Harry.

17. După ceremonia căsătoriei, care are loc cât mai devreme, până în prânz, urmează două recepții. La cea de seară, la ora cinei, se și dansează.
18. Dacă în unele culturi costurile nunții sunt suportate de familia miresei sau chiar de tinerii care urmează să se căsătorească, aici nu e cazul. Familia regală e cea care plătește tot.
19. Fiecare nuntaș va primi o bucățică din tortul de nuntă, în semn de mulțumire. 

 

 

Citeşte mai multe despre:   nunta regala,   printul harry
 
 
 
Loading...