Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un american stabilit la Berlin, prima persoană din istorie care s-a vindecat de SIDA

Un american stabilit la Berlin, prima persoană din istorie care s-a vindecat de SIDA

Un articol de: B1 TV - 11 Oct 2014, 13:40
Foto: dailymail.co.uk Externe
Timothy Ray Brown, un american stabilit în Berlin, poate fi considerat omul-miracol, pentru că a reușit să învingă HIV, pentru prima oară în istorie. Pacientul „berlinez", aşa cum a fost numit în presă, spune că nu vrea să fie singura persoană vindecată de SIDA. Cazul lui este sursă de inspirație pentru cercetători din toată lumea.

Totul a început în urmă cu 8 ani, însă Timothy era deja infectat de 11 ani cu HIV și lua medicamente. A început să se simtă foarte rău, pentru că, pe lângă SIDA, a făcut leucemie.

După ce şedinţele de chimioterapie nu i-au mai fost de folos, lui Timothy i s-a făcut un transplant de măduvă, tratamentul obișnuit pentru leucemie. A renunţat la medicamentele pe care le lua pentru a trata HIV, însă nivelul celulelor nu a crescut aşa cum se aşteptau medicii. I s-au făcut analize şi s-a descoperit că virusul există, însă nu se poate multiplica.

Potrivit cercetătorilor, există 3 ipoteze prin care încearcă să explice cum pacientul „berlinez", aşa cum a fost poreclit de presă, ar fi putut să se vindece de HIV. Prima este că în momentul iradierii pentru transplant, au fost distruse majoritatea celulelor infectate. A doua variantă: celulele transplantate au interpretat celulele gazdei ca elemente străine şi au forţat sistemul imunitar să le distrugă. A treia variantă este că totul a avut legătură cu donatorul, iar oncologul lui Brown a căutat o persoan cu o mutaţie genetică care dezactivează virusul.

Acum, cazul este o sursă de inspiraţie pentru cercetătorii care încearcă să descopere cauzele vindecării.

Timothy Ray Brown spune că nu vrea să fie singura persoană care a scăpat de HIV.

 
Loading...