Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un artist rus a șocat lumea: Și-a cusut gura în semn de protest față de arestarea celor de la Pussy Riot (VIDEO)

Un artist rus a șocat lumea: Și-a cusut gura în semn de protest față de arestarea celor de la Pussy Riot (VIDEO)

În semn de sprijin față de trupa punk Pussy Riot, aflată în închisoare, un artist din Sankt Petersburs și-a cusut gura și s-a plimbat așa prin Catedrala Kazan din oraș.

Pyotr Pavlensky, palid și purtând un pulover negru, a intrat în catedrală cu o pancartă cu un mesaj de sprijn față de fetele de la Pussy Riot și cu gura cusută cu ață roșie, relatează RT.

Pe pancartă scria „Spectacolul celor de la Pussy Riot a fost o reluare a faptei faimoase a lui Iisus Hristor (mf. 21:12-13).” Epsiodul la care se face referire este unul din adaptarea cinematografică a operei rock „Jesus Christ Superstar” (1973).

„Prin acțiunea lui Petr Pavelensky îi cheamă pe credincioși să găsească puterea de a înțelege că cultura creștină este inseparabilă față de faptele lui Hristos și pe artiști să treacă peste temerile lor și cel puțin o dată să își exprime părerea sincer și deschis,” a explicat asistentul său.

Cinci fete mascate din trupa rusească de punk Pussy Riot au cântat un cântec împotriva lui Putin la Catedrala Hristos Salvatorul din Moscova pe 21 februarie, după ce au trecut de paza lăcașului de cult. Luna următoare, trei dintre ele au fost arestate, acuzate de huliganism. Maria Alehina, Ekaterina Samutsevich și Nadezhda Tolokonnikova și-au petrecut ultimele patru luni în închisoare. Un tribunal din Moscova a hotărât că cele trei vor rămâne încarcerate încă șase luni.

Un artist rus și-a cusut gura în semn de protest față de arestarea celor de la Pussy Riot
Embed:

Citeşte mai multe despre:   protest,   arest,   Rusia,   Vladimir Putin