Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un asistent de catering de la Palatul Buckingham a furat medalii și fotografii de la reședința reginei

Un asistent de catering de la Palatul Buckingham a furat medalii și fotografii de la reședința reginei

Un articol de: Irina Mina - 01 Dec 2020, 10:32
Un asistent de catering de la Palatul Buckingham a furat medalii și fotografii de la reședința reginei FOTO: Hepta.ro Externe

Un asistent de catering din Palatul Buckingham a recunoscut că a furat medalii și fotografii din reședința reginei Elizabeth a II a. Adamo Canto, în vârstă de 37 de ani, a pledat vinovat la Curtea Magistratului Westminster pentru trei acuzații de furt între 11 noiembrie 2019 și 7 august 2020.

Poliția a găsit o „cantitate semnificativă” de articole furate în locuința acestuia de la Royal Mews din Palatul Buckingham.

Canto, din Scarborough, North Yorkshire, va fi condamnat la Southwark Crown Court la o dată ulterioară, scrie BBC.

Un angajat de la Palatul Buckingham a furat medalii și fotografii de la reședința reginei Elizabeth a II a

În timpul pandemiei de coronavirus, Canto a primit atribuții suplimentare, fiind însărcinat și cu curățenia. Acest lucru i-a permis accesul la birouri și alte zone din Palatul Buckingham.

Unele dintre bunurile furate, cu valori între 10.000 și 100.000 de lire sterline, au fost listate spre vânzare pe eBay, a declarat procurorul Simon Maughan.

Un total de 37 de articole au fost oferite spre vânzare „mult sub” valoarea lor reală pe eBay, a spus Maughan, Canto câștigând 7.741 de lire sterline.

Un element a fost un album foto de banchet al statului regal cu vizita președintelui american Donald Trump în Marea Britanie, în valoare de 1.500 de lire sterline.

Canto a luat, de asemenea, fotografii oficiale semnate de ducele de Sussex și de ducele și ducesa de Cambridge.

Aproximativ 77 de obiecte au fost luate din magazinul palatului, în timp ce altele au fost furate din locuri precum dulapuri pentru personal, magazinul Queen's Gallery și depozitul Ducelui de York, a aflat curtea.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Canto a recunoscut că a sustras o medalie Companion of Bath aparținând Maestrului Gospodăriei, care a fost vândută online pentru 350 de lire sterline.

Într-o declarație, maestrul vice-amiralului Tony Johnstone-Burt a spus că a realizat mai întâi că lipsea medalia, deoarece trebuia să o poarte pentru Queen's Trooping the Color și ulterior personalul i-a spus că articolele furate erau de vânzare online.

Canto a furat, de asemenea, o medalie de comandant al Ordinului Regal Victorian de la dulapul fostului ofițer al armatei britanice, maiorul general Richard Sykes, care i-a fost acordată de regină în 2010.

Judecătorul de district Alexander Jacobs l-a eliberat pe Canto pe cauțiune condiționată și a avertizat că acesta se confruntă cu o posibilă pedeapsă cu închisoarea.

Citeşte mai multe despre:   Regina Elisabeta a II a,   Marea Britanie,   Palatul Buckingham