Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un bărbat a încercat eliminarea sintgmei 'In God We Trust' de pe dolarul american pe motiv că l-a transformat în 'outsider politic'

Un bărbat a încercat eliminarea sintgmei 'In God We Trust' de pe dolarul american pe motiv că l-a transformat în 'outsider politic'

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Iun 2019, 21:07
Un bărbat a încercat eliminarea sintgmei 'In God We Trust' de pe dolarul american pe motiv că l-a transformat în 'outsider politic' Foto: Trezoreria SUA (sursă: Wikipedia / AgnosticPreachersK) Externe

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins încercarea unui ateu de a elimina de pe bancnote și monede sintagma "In God We Trust" (În Dumnezeu Credem), relatează Fox News.

Sintagma, care întâmplător este şi motto-ul naţional, a fost introdusă în 1864, însă doar pe monede. Pentru ca în 1955 să fie fost introdusă şi pe bancnote. 

Unul dintre argumentele invocate de ateu pentru a-și motiva poziția a fost că, prin includerea motto-ului respectiv, guvernul american aprobă practic noţiunea de religie, încălcând astfel Primul Amendament al Constituţiei Americane.

El şi-a mai argumentat poziţia şi prin faptul că guvernul a încălcat "credinţele religioase sincere" ale ateilor cu privire la faptul că nu există Dumnezeu şi că, în felul acesta, i-a transformat în "outsideri politici".

Acelaşi bărbat mai încercase, tot fără succes, să înlăture şi sintagma "Under God" (Sub Dumnezeu) din Jurământul de Loialitate - recitat şi în şcoli. Şi tot el a încercat să oprească rugăciunile şi orice fel de referiri religioase din timpul inaugurărilor preşedinţilor George W. Bush şi Barack Obama.

Sursă foto: Instagram / Fox News