Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un bărbat dat afară din casă de câteva sute de şobolani a primit o despăgubire de milioane de dolari

Un bărbat dat afară din casă de câteva sute de şobolani a primit o despăgubire de milioane de dolari

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Mai 2019, 21:17
Sursă foto: kiro7.com Externe

Un bărbat din Statele Unite care suferă de o dizabilitate, şi care a fost neglijat timp de mai mulţi ani de autorităţi, a fost despăgubit de guvernul american cu suma de opt milioane de dolari, relatează The Independent.

Din cauza unei dizabilităţi, bărbatul depindea în totalitate de părinţii lui pentru orice. În anul 2000 însă, mama lui a murit, iar el a rămas singur. Gradual, neputând să aibă grijă de locuinţă, au început să pătrundă şobolani, până când numărul lor a depăşit 500. Aceştia umblau nestingeriti pe proprietate, se legănau de perdele sau rodeau ramele ferestrelor.

Vecinii acestui au au cerut, în mai multe rânduri, ajutorul lucrătorilor sociali, însă nu s-a întâmplat nimic. În paralel, comunitatea locală s-a mobilizat pentru a-l ajuta, preponderent cu mâncare.

În pivniţa casei, bărbatul avea zeci de mii de dolari, monede rare şi obligaţiuni, toate lăsate de părinţii lui. Acesta nu a ştiut, însă, cum să-şi plătească taxele, în cele din urmă casa în care locuise până atunci fiind vândută la o licitaţie din 2013. Iar odată cu locuinţa, au dispărut şi banii. În primii ani de după moartea mamei lui, taxele i-au fost plătite în mod misterios de o persoană încă neidentificată.

"Părinţii lui au făcut tot ce au putut pentru a încerca să-l facă să reuşească, dar nu cred că şi-au imaginat că s-ar putea întâmpla aşa ceva", a precizat Channa Copeland, care conduce o organizaţie pentru ajutoarea adulţilor vulnerabili.

Cu toate acestea, deşi bărbatul se califica pentru mai multe tipuri de asistenţă socială, părinţii nu s-au asigurat că va beneficia de ele după moartea lor.

De abia în 2017 a intervenit poliţia, care l-a găsit pe bărbat acoperit de purici şi aproape orb.

În cele din urmă, Departamentul de Stat a fost de acord să îi plătească bărbatului, acum în vârstă de 64 de ani, o compensaţie în valoarea de opt milioane de dolari pentru "eşecurile birocratice" care au dus la situaţie.