Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un bărbat s-a îmbogățit după ce a vândut un meteorit care i-a căzut în casă: ”Când am ridicat-o, piatra era caldă”

Un bărbat s-a îmbogățit după ce a vândut un meteorit care i-a căzut în casă: ”Când am ridicat-o, piatra era caldă”

Un articol de: Catinca Giosanu - 20 Noi 2020, 08:39
Un bărbat s-a îmbogățit după ce a vândut un meteorit care i-a căzut în casă: ”Când am ridicat-o, piatra era caldă” Sursa Foto: Gazeta de Sud Externe

Un bărbat din Indonezia s-a îmbogățit după ce a vândut cu o sumă fabuloasă un meteorit care a căzut, prin acoperiș, în veranda casei sale.

 

 

Tânărul știa că piatra este foarte valoroasă

 

 

„Când am ridicat-o, piatra era caldă și am adus-o în casă”, a declarat Josua Hutagalung pentru Kompas, un site de știri indonezian.

Bărbatul este în vârstă de 33 de ani face sicrie. În momentul în care „comoara” din spațiu i-a distrus acoperișul, tânărul lucra lângă casa lui din Sumatra. Incidentul a avut loc în luna august.

„Zgomotul a fost puternic, iar pereții s-au zguduit, a povestit bărbatul, conform digi24.

M-am dus să văd ce s-a întâmplat și am văzut că acoperișul de tablă al casei era spart, a mai spus el.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Ulterior, indonezianul a găsit bolovanul cu aspect bizar, care se îngropase câțiva centimetri în pământul de pe verandă.Piatra avea o greutate de aproximativ 2 kilograme.

Indonezianul a suspectat încă din prima clipă că bolovanul era un meteorit „pentru că era imposibil ca cineva să-l fi aruncat de sus”.

Convins de acest lucru, bărbatul a făcut demersuri, iar piatra a fost analizată de specialiști, care au confirmat că este vorba de un meteorit rar, cu o vechime de aproximativ 4,5 miliarde de ani, evaluat la 850 de dolari pe gram, adică 1.858.556 de dolari în total.

Cu toate acestea, Hutagalung nu a primit toți acești ani, însă a încasat o sumă fabuloasă, care îi va asigura traiul lui și familiei sale zeci de ani de acum înainte.

 

 

Bărbatul își dorește o fiică

 

 

Tânărul în vârstă de 33 de ani a dezvăluit că o parte din bani vor fi folosiți pentru a construi o biserică în satul natal.

„De asemenea, mi-am dorit întotdeauna o fiică și sper că acesta este un semn că voi avea norocul să am una”, a mai spus Hutagalung.

Evenimentul l-a transformat pe Hutagalung într-o vedetă locală, iar Jared Collins, un expert american în meteoriți, care a achiziționat o parte din piatră, a spus că acesta s-a dovedit a fi un negustor foarte priceput, care a negociat dur prețul comorii picate din cer.

Potrivit New York Post, restul pietrei a fost cumpărat de Jay Piatek, medic și colecționar de meteoriți din Indianapolis.

Citeşte mai multe despre:   meteorit,   Indonezia