Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe DE NECREZUT! Un bărbat și-a înscenat moartea pentru a obține 2 milioane de dolari asigurare

DE NECREZUT! Un bărbat și-a înscenat moartea pentru a obține 2 milioane de dolari asigurare

Un articol de: B1.ro - 21 Noi 2018, 13:53
DE NECREZUT! Un bărbat și-a înscenat moartea pentru a obține 2 milioane de dolari asigurare Externe

Igor Vorotinov, un bărbat din Republica Moldova care locuia în SUA, în vârstă de 54 de ani, și-a înscenat moartea și familia lui a obținut de la o companie de asigurări suma de 2 milioane de dolari

Însă, acesta a fost arestat zilele trecute în republica Moldova unde a fost găsit la trei ani după ce a fost dat în urmărire internațională.

Bărbatul este acuzat de Departamentul de Justiție al SUA că în martie 2010 a obținut o poliță de asigurare de viață în valoare de două milioane de dolari din partea companiei mutuale Omaha Insurance (Mutual of Omaha) și a desemnat-o pe soția sa în calitate de primar beneficiar.

Un an mai târziu, poliția din Republica Moldova a găsit la intrarea într-un sat un cadavru asupra căruia se găseau pașaportului, cartelele hotelului și numerele de telefon de contact ale lui Vorotinov. Soția acestuia a identifica corpul neînsuflețit, iar bărbatul a fost declarat decedat.

Astfel, În baza certificatului de deces, femeia a revendicat suma de pe asigurare și a primit cele două milioane de dolari.

Doi ani mai târziu, fiul celor doi, a fost reținut de la Serviciul Vamal și Protecție Frontieră (CBP) din Detroit, Michigan, la întoarcerea dintr-o călătorie în Moldova, iar după verificarea laptopului acestuia au fost descoperite fotografii alături de tatăl său, realizate pe 19 aprilie 2013 și 12 mai 2013, astfel s-a dovedit că presupusul decedat trăiește.

În caz, în mai 2016, soția bărbatului a pledat vinovată de fraudă prin corespondență și a fost condamnată la 37 de luni în închisoare federală, iar fiul celor doi a pledat și el vinovat și a primit trei ani de probațiune și obligat să restituie cele două milioane de dolari.

În cazul lui Igor Vorotinov, tribunalul american urmează să se expună și să pronunțe sentința.