Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe DE NECREZUT! Un bărbat și-a înscenat moartea pentru a obține 2 milioane de dolari asigurare

DE NECREZUT! Un bărbat și-a înscenat moartea pentru a obține 2 milioane de dolari asigurare

Un articol de: B1.ro - 21 Noi 2018, 13:53
DE NECREZUT! Un bărbat și-a înscenat moartea pentru a obține 2 milioane de dolari asigurare Externe

Igor Vorotinov, un bărbat din Republica Moldova care locuia în SUA, în vârstă de 54 de ani, și-a înscenat moartea și familia lui a obținut de la o companie de asigurări suma de 2 milioane de dolari

Însă, acesta a fost arestat zilele trecute în republica Moldova unde a fost găsit la trei ani după ce a fost dat în urmărire internațională.

Bărbatul este acuzat de Departamentul de Justiție al SUA că în martie 2010 a obținut o poliță de asigurare de viață în valoare de două milioane de dolari din partea companiei mutuale Omaha Insurance (Mutual of Omaha) și a desemnat-o pe soția sa în calitate de primar beneficiar.

Un an mai târziu, poliția din Republica Moldova a găsit la intrarea într-un sat un cadavru asupra căruia se găseau pașaportului, cartelele hotelului și numerele de telefon de contact ale lui Vorotinov. Soția acestuia a identifica corpul neînsuflețit, iar bărbatul a fost declarat decedat.

Astfel, În baza certificatului de deces, femeia a revendicat suma de pe asigurare și a primit cele două milioane de dolari.

Doi ani mai târziu, fiul celor doi, a fost reținut de la Serviciul Vamal și Protecție Frontieră (CBP) din Detroit, Michigan, la întoarcerea dintr-o călătorie în Moldova, iar după verificarea laptopului acestuia au fost descoperite fotografii alături de tatăl său, realizate pe 19 aprilie 2013 și 12 mai 2013, astfel s-a dovedit că presupusul decedat trăiește.

În caz, în mai 2016, soția bărbatului a pledat vinovată de fraudă prin corespondență și a fost condamnată la 37 de luni în închisoare federală, iar fiul celor doi a pledat și el vinovat și a primit trei ani de probațiune și obligat să restituie cele două milioane de dolari.

În cazul lui Igor Vorotinov, tribunalul american urmează să se expună și să pronunțe sentința.

 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt