Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un bărbat și-a lăsat tot satul fără internet timp de 18 luni din cauza televizorului său vechi

Un bărbat și-a lăsat tot satul fără internet timp de 18 luni din cauza televizorului său vechi

Un articol de: George Lupu - 22 Sep 2020, 18:10
Un bărbat și-a lăsat tot satul fără internet timp de 18 luni din cauza televizorului său vechi sursa foto:pixabay Externe

Misterul care a stat la baza întreruperii semnalului la internet dintr-un sat din Țara Galilor, în fiecare dimineață la ora 7 a fost în sfârșit rezolvat, când specialiștii au descoperit că un televizor vechi era de vină pentru aceste defecțiuni.

Un localnic din Aberhosan nu știa că vechiul său televizor emite un semnal care producea defecțiuni rețelei de internet din întreg satul.

După 18 luni, de la semnalarea problemelor inginerii au reușit în sfârșit să găsească adevărata sursă a problemelor în urma unei investigații minuțioase, după ce  înlocuirea cablului nu a reușit să rezolve problema. Săteanul jenat a promis că nu va mai folosi televizorul.

Satul are acum un semnal stabil la internet. Inginerii Openreach au fost  intrigați de faptul că  problema continuă și nu au găsit defecțiunea până când au folosit un dispozitiv de monitorizare a semnalului, scrie bbc.com.

Săteanul își pornea televizorul la 7 dimineața în fiecare zi - iar interferențele electrice emise de televizorul lui second-hand afectau semnalul de bandă largă.

Proprietarul, care nu vrea să fie identificat, a fost uluit când a aflat că vechiul lor televizor cauzează problema, potrivit Openreach.

„A fost imediat de acord să îl oprească și să nu îl mai folosească”, a spus inginerul Michael Jones.

Inginerii s-au plimbat prin sat cu un monitor numit analizor de spectru pentru a încerca să găsească orice „zgomot electric” care să ajute la identificarea problemei.

„La 7 dimineața, ca și ceasul, s-a întâmplat”, a spus dl Jones. „Dispozitivul nostru a capturat o explozie mare de interferențe electrice în sat.Black Friday 2020. Cele mai mari REDUCERI de pe eMag

"S-a dovedit că la 7 dimineața în fiecare zi, își pornea vechiul televizor, care, la rândul său, ar fi eliminat banda largă pentru întregul satul".

Sa constatat că televizorul emite un singur zgomot de impuls la nivel înalt (SHINE), care provoacă interferențe electrice în alte dispozitive.

Suzanne Rutherford,  director Openreach pentru Țara Galilor, a spus că orice componentă electrică - de la lumini exterioare la microunde - poate avea un impact asupra conexiunilor de bandă largă.

"Am sfătui publicul să se asigure că aparatele lor electrice sunt certificate în mod corespunzător și îndeplinesc standardele britanice actuale", a spus ea. „Și dacă aveți o eroare, raportați-o furnizorului dvs. de servicii în primă instanță, astfel încât să putem investiga”.