Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un britanic s-a alăturat Statului Islamic, dar este supărat pe noii lui ”frați”. Jihadiștii nu au maniere, sunt leneși, fură mâncare și țin bucătăria murdară

Un britanic s-a alăturat Statului Islamic, dar este supărat pe noii lui ”frați”. Jihadiștii nu au maniere, sunt leneși, fură mâncare și țin bucătăria murdară

Un articol de: - 17 Sep 2015, 12:54
Un britanic s-a alăturat Statului Islamic, dar este supărat pe noii lui ”frați”. Jihadiștii nu au maniere, sunt leneși, fură mâncare și țin bucătăria murdară Foto: dailymail.co.uk Externe

Omar Hussain, un britanic de 27 de ani care a fugit din Marea Britanie pentru a lupta alături de jihadiștii din Statul Islamic, se plânge pe blogul său de lipsa de maniere a noilor săi ”frați”, notează Daily Mail. El îi acuză că fură pantofii, nu au maniere la masă și nu știu să stea la coadă.

Britanicul jihadist îi mai avertizează pe cei care vor să se alăture grupării că li se va fura mâncarea din frigider, că încărcătoarele telefoanelor le vor fi folosite fără permisiune și că spațiul personal nu le va fi respectat.

”Diferenţa dintre un arab şi un non-arab în privinţa manierelor e ca diferenţa dintre rai şi iad. Poţi să stai la o coadă o jumătate de oră şi apoi un arab vine, se împinge în faţă şi intră primul”, a scris Hussain pe blog.

”În vest te aştepţi să pleci dintr-o cameră cu aceiaşi pantofi pe care îi purtai atunci când ai intrat. Aici, în Sham, fraţii noştri sirieni au o filozofie ciudată şi cred că oricine poate să folosească încălţările oricui, indiferent de mărime. Cineva care poartă 40 poate să îţi ia pantofii şi să plece deşi tu porţi 44 şi e posibil ca el nici să nu observe asta. Ciudat? Sigur că da”, a mai scris teroristul.

Hussain s-a mai plâns și de faptul că, la câteva zile după ce a sosit în Siria, unul dintre ”frați” i-a umblat în bagaje fără să-i ceară voie: ”O altă problemă e că ei nu văd nimic în neregulă în a-ţi deconecta telefonul de la încărcător pentru a-l încărca pe al lor. Chiar dacă e încărcătorul tău şi chiar dacă nu au o nevoie urgentă de a-şi încprca telefonul la acel moment”.

Dar nemulțumirile lui nu se opresc aici. Britanicul se mai plânge că teroriștii sirieni nu discută civilizat, sunt leneși și au bucătăriile murdare. Soluția, în opinia sa, este una radicală: ”Să ne rugăm la Alah să îi înlocuiască pe arabi cu alţii care ştiu ce fac”.

Citeşte mai multe despre:   statul islamic,   furt