Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un cardiolog spune că poliția, nu drogurile sau problemele la inimă, l-a omorât pe George Floyd. Ce a declarat dr. Jonathan Rich la procesul fostului ofițer Derek Chauvin

Un cardiolog spune că poliția, nu drogurile sau problemele la inimă, l-a omorât pe George Floyd. Ce a declarat dr. Jonathan Rich la procesul fostului ofițer Derek Chauvin

Un articol de: Traian Avarvarei - 12 Apr 2021, 20:27
Un cardiolog spune că poliția, nu drogurile sau problemele la inimă, l-a omorât pe George Floyd. Ce a declarat dr. Jonathan Rich la procesul fostului ofițer Derek Chauvin foto: Hepta.ro / DPA Images / Henry Pan Externe

Încă un expert medical implicat în procesul lui Derek Chauvin a depus mărturie că George Floyd nu a murit din cauza unei supradoze de fentanil sau a unor probleme cardiace pre-existente. Conform cardiologului Jonathan Rich, un martor-expert convocat de stat, faptul că Chauvin s-a așezat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, dar și alte gesturi făcute de polițiștii de la fața locului au declanșat stopul cardiopulmonar care l-a ucis pe cetățeanul afro-american, transmite The Independent.

Dr. Jonathan Rich, cardiolog, la procesul lui Derek Chauvin: Poliția, nu drogurile sau problemele la inimă, l-a omorât pe George Floyd

 

„Încerca să obțină suficient oxigen și pentru că nu putea din cauza poziției la care a fost supus nici inima nu a avut suficient oxigen, ceea ce înseamnă că întregul organism este privat de oxigen”, a declarat cardiologul, în instanță.

Derek Chauvin, fost ofițer de poliție în Minneapolis, este judecat pentru crimă, după ce a stat timp de peste nouă minute așezat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, în timp ce îl aresta pentru că ar fi folosit o bancnotă falsă în orașul statului american Minnesota. 

Totodată, dr. Rich a contestat câteva dintre principalele concluzii ale apărării, care susține că moartea lui George Floyd ar fi fost cauzată de abuzul de fentanil și de problemele cardiace pre-existente, nu de comportamentul poliției.

„Pot afirma cu un nivel ridicat de certitudine medicală că George Floyd nu a murit din cauza unui eveniment cardiac primar și că nu a murit din cauza unei supradoze de droguri”, susține cardiologul.

Medicul susține că atât autopsia lui George Floyd și istoricul său medical, cât și moartea sa prelungită au sugerat un atac de cord brusc nu poate fi cauza decesului. Totodată, spune el, vigilența lui George Floyd, dar și faptul că se exprima clar în schimbul de replici cu polițiștii au ajutat la excluderea ipotezei legate de supradoza de fentanil, având în vedere că adesea victimele acestei substanțe par obosite și folosesc cuvinte neclare.

Aceste aspecte îl fac pe dr. Rich să creadă că George Floyd ar fi trăit în continuare, dacă poliția nu s-ar fi comportat agresiv.

„Cred că moartea domnului George Floyd ar fi putut fi prevenită în mod absolut”, spune cardiologul. „A existat un moment în videoclip în care l-am auzit pe unul dintre ofițeri spunând, cred că leșină. Asta ar fi fost o șansă pentru a-l muta rapid din acea poziție din care nu primea suficient oxigen, poate pentru a-l muta într-o poziție de recuperare și pentru a-i permite să înceapă să își extindă plămânii din nou și să primească oxigen”, a adăugat Jonathan Rich.

S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Citeşte mai multe despre:   Derek Chauvin,   George Floyd,   SUA