Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un cuplu de turiști chinezi din Wuhan, suspectaţi că ar fi răspândit coronavirusul 'COVID-19' în peste zece orașe ale Italiei (VIDEO)

Un cuplu de turiști chinezi din Wuhan, suspectaţi că ar fi răspândit coronavirusul 'COVID-19' în peste zece orașe ale Italiei (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 27 Feb 2020, 12:36
Sursă foto: hepta.ro Externe

De răspândirea coronavirusului "COVID-19" în Italia s-ar face responsabili doi turişti chinezi care au călătorit în peninsulă în luna ianuarie, din Wuhan (zona-zero a virusului), şi au manifestat simptome ale viruslui la scurt timp după aceea, transmite G4media, care citează un material marca The Times.

Informaţia a fost dezvăluită de un funcţionar de rang înalt din cadrul Departamentululi Sănătăţii italian, un orgnism care cercetează originea epidemiei din Italia.

„În acest moment, este singură piesă certă de date de care dispunem”, a spus Marino Faccini, şeful echipei de boli infecţionase din Milano care investighează epidemia.

Cei doi turişti, un bărbat de 66 de ani şi soţia sa de 65, ar fi ajuns în oraşul Parma (aflat în aproape de Milano) pe 23 ianuarie, ulterior călătorind în alte zece localităţi din Lombardia, în care au fost identificate sute de cazuri de "COVID-19". Ambii turişti chinezi vin din Wuhan, zona-zero a "COVID-19".

„Deocamdată noi nu ştim despre vreun contact cu oameni din localităţile aflate în carantină şi s-ar putea să nici nu ştim vreodată”, a adăugat funcţionarul.

Cuplul de chinezi ar fi prezentat simptome ale bolii după ce a ajuns în Roma, iar acum este tratat la spitalul "Spallanzani".

Informaţia, în situaţia în care va şi fi confirmată, nu explică însă cum a ajuns "COVID-19" în Italia. În cea mai mare parte a lunii ianuarie şi februarie, Italia a avut doar trei cazuri de îmbolnăviri raportate. 

Potrivit datelor de la această oră, în Italia ar exista 470 de cazuri de infectări cu "COVID-19" şi 12 decese. Pe 21-21 februarie, însă, a fost înregistrată o creştere abruptă a numărului de infectări, zilele trecute ajungându-se la concluzia că un spital din Milano nu a respectat protocoalele de securitate impuse - o problemă cu posibila încărcătura penală.

iar la nivel global a fost raportat un număr de 2.807 de decese şi alte 82.393 infectate. A fost raportat, de asemenea, și un număr de 32.966 de vindecări.

 

Mall din Italia evacuat după ce o persoană suspectată de infectare cu "COVID-19" s-a prăbușit în clădire

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Italia