Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un deputat spaniol s-a plâns că cei peste 5.000 de euro câștigați pe lună nu îi ajung

Un deputat spaniol s-a plâns că cei peste 5.000 de euro câștigați pe lună nu îi ajung

Deputatul spaniol Guillermo Collarte a stârnit un adevărat scandal după ce s-a plâns, într-un interviu pentru publicația La voz de Galicia, că cei 5.100 de euro câștigați pe lună nu îi ajung pentru cheltuilelile lunare. Ulterior, politicianul a fost nevoit să-și ceară scuze pentru afirmațiile sale, în condițiile în care un sfert din populația Spaniei este afectată de șomaj.

Collarte câştigă lunar 416 euro în calitate de consilier muncipal, în jur de 4.200 de euro net în calitate de deputat şi 290 de euro în calitate de funcţionar al parlamentului local din Galicia - în total în jur de 5.100 de euro. Deputatul declara, în interviul amintit, că nu îi ajung banii câștigați în condițiile în care el vine din provincie și trebuie să facă deplasări dese în circumscripția în care a fost ales.

Duminică seara, deputatul şi-a cerut public scuze, admițând că a fost criticat foarte aspru.

“Îmi cer scuze faţă de cei care s-au putut simţi ofensaţi, eu ştiu foarte bine că există oameni cu 400 sau 500 de euro (pe lună) şi mulţi care nu au nimic şi aceia sunt cu adevărat strâmtoraţi".

De asemenea, și Partidul Popular din care face parte deputatul, a transmis scuze.

”Declarațiile deputatului nostru au fost deplasate și înțelegem jignirile aduse populației Galiciei, în general, și celor care au dificultăți financiare, în particular” a anunțat partidul printr-un comunicat, citat de ediția spaniolă a Huffington Post.

Spania are cea mai ridicată rată a şomajului dintre ţările industrializate ale UE (24,63%), şomerii primind o alocaţie lunară de până la 450 de euro o perioadă limitată prevăzută de lege. Salariul minim în Spania este de 641 de euro.

Citeşte mai multe despre:   deputat,   somaj