Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un elev austriac, căutat de Interpol, apare într-o înregistrare a Statului Islamic

Un elev austriac, căutat de Interpol, apare într-o înregistrare a Statului Islamic

Un articol de: - 16 Oct 2014, 15:35
Un elev austriac, căutat de Interpol, apare într-o înregistrare a Statului Islamic Foto: sunnewsonline.com Externe
Un adolescent austraic în vârstă de 16 ani, dat dispărut de către Interpol, a apărut într-o înregistrare video a grupării Statul Islamic. În înregistrare tânărul îi îndeamnă pe musulmani să "omoare necredincioşi" şi să se alăture combatanţilor grupării jihadiste Statul Islamic, relatează site-ul TheLocal.at.

Adolescentul a fost recunoscut de foşti colegi de clasă în înregistrarea care pare că a fost filmată într-un abator din Siria.

Tânărul, care a fost dat dispărut în mod oficial de la 23 august, ar fi trimis SMS-uri cu ameninţări şi insulte unor colegi de clasă în urmă cu doar câteva săptămâni. Adolescentul ar fi intrat pentru prima dată în contact cu islamul în mai, când a fost abordat la o petrecere şi convins să viziteze o moschee.

"Era un elev foarte simpatic, dar către sfârşitul ultimului an de şcoală s-a convertit la islam, după care comportamentul său s-a schimbat. Retrospectiv, este uşor să spui că ar fi trebuit să facem ceva. Distribuia materiale islamice studenţilor şi profesorilor", a declarat Erich Macho, directorul vocaţional pentru industrie, economie şi transporturi, din Meidling, unde studia adolescentul.

Potrivit presei, tânărul, prezentat de autorităţi ca fiind Oliver N, s-a născut la Linz, dar trăia la Viena de ceva timp.

Aproximativ 160 de austrieci se află în prezent în Siria, luptând alături de combatanţi din cadrul SI, conform Ministerului de Interne austriac.