Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un elicopter fără pilot a fost aproape de o coliziune cu un avion de linie, în estul Angliei

Un elicopter fără pilot a fost aproape de o coliziune cu un avion de linie, în estul Angliei

Un articol de: - 27 Oct 2014, 13:16
Un elicopter fără pilot a fost aproape de o coliziune cu un avion de linie, în estul Angliei Externe

Un avion de linie s-a aflat la aproximativ 24 de metri distanţă de un elicopter fără pilot, "îndreptat deliberat" către avionul de pasageri, cu care ar fi putut să intre în coliziune, în spaţiul aerian al comitatului Essex, în estul Angliei.

Daily Mail notează că avionul se îndrepta către Southend, iar pilotul a observat elicopterul fără pilot cu patru elice "foarte aproape" de vârful aripii drepte.

O investigaţie a stabilit că a existat riscul "ridicat" al unei coliziuni, în acest prim incident de acest tip între un avion de pasageri şi un elicopter fără pilot, în spaţiul aerian al Marii Britanii.

Raportul întocmit de către UK Airprox Board, dezvăluit săptămâna trecută, a relevat că un avion de linie bimotor de tip ATR-72, cu 74 de locuri, se afla la o altitudine de aproximativ 450 de metri şi se apropia să aterizeze pe Aeroportul de la Southend, atunci când pilotul a observat elicopterul fără pilot.

Potrivit raportului, pilotul a informat turnul de control al aeroportului că a văzut aparatul şi că acesta era "prea aproape" de avion.

El a spus turnului de control că a văzut un "elicopter teleghidat cu un motor foarte mic", după care a precizat că era roşu cu negru.

Turnul i-a răspuns că în zonă au fost observate "vreo două" asemenea aparate în perioada în care a avut loc incidentul, în mai.

Copilotul a declarat pentru UK Airprox Board, în cadrul investigaţiei, că a avut impresia că aparatul a fost "îndreptat deliberat" în apropiere de avion.

În raport se arată că nu a fost posibil ca elicopterul fără pilot ori operatorii acestuia să fie găsiţi. De asemenea, autorii documentului îşi exprimă regretul că nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie