Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un europarlamentar deplânge "ipocrizia" liderilor PPE cu privire la situaţia politică din România

Un europarlamentar deplânge "ipocrizia" liderilor PPE cu privire la situaţia politică din România

Europarlamentarul Graham Watson, președintele liberal-democraţilor europeni (ELDR), deplânge "iprocrizia" liderilor PPE care au criticat evoluţiile politice recente din România, deși i-au susţinut pe Silvio Berlusconi sau pe Viktor Orban când aceştia erau criticaţi.

"Criticile liderilor Partidului Popular European (PPE) faţă de evoluţiile politice din România aproape depăşesc imaginabilul. Nu era acelaşi PPE care l-a susţinut pe Berlusconi când acesta a nesocotit regulile politice din Italia? Nu e acelaşi PPE care acum susţine joaca lui Borisov (premierul Bulgariei n.r.) şi Saakashvili (preşedintele Georgiei n.r.) cu regulile democratice din ţările lor? Şi nu l-au ovaţionat europarlamentarii populari cinci minute în Strasbourg pe Viktor Orban? PPE a tăcut când Băsescu a schimbat legea din România pentru a fi nevoie de 50% din întregul electorat pentru un referendum de validare a suspendării faţă de 50% dintre cei care votau, potrivit vechii legi. Pentru a restabili democraţia era nevoie ca această lege să fie schimbată", arată Watson.

Europarlamentarul britanic arată că, potrivit Constituţiei României, preşedintele trebuie să fie deasupra partidelor politice.

"E de ajuns să priveşti ultimele numiri în Curtea Constituţională pentru a înţelege că Băsescu a politizat această instituţie", afirmă Watson care îndeamnă la respectara legii pentru a restabili ordinea pe plan intern.

Citeşte mai multe despre:   PPE,   Silvio Berlusconi,   Viktor Orban,   referendum,   critici