Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un fost premier validează atacurile teroriste din Franța: „Musulmanii au dreptul să fie supărați și să ucidă"

Un fost premier validează atacurile teroriste din Franța: „Musulmanii au dreptul să fie supărați și să ucidă"

Un articol de: Andrei Vlad - 30 Oct 2020, 19:00
Un fost premier validează atacurile teroriste din Franța: „Musulmanii au dreptul să fie supărați și să ucidă" Foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA Externe

Atacurile teroriste din Franța au ajuns în atenția șefilor de state de pe întreg mapamondul. Printre cei care au comentat pe marginea acestui subiect se numără și Mahathir Mohamad (95 de ani), fost premier în Malaezia, informează The Australian

Mohamad a abordat o poziție dură: „De-a lungul istoriei lor, francezii au ucis milioane de oameni. Mulți erau musulmani. Musulmanii au dreptul să fie supărați și să ucidă milioane de francezi pentru masacrele din trecut"

 

Fostul premier al Malaeziei, poziție radicală după afirmațiile lui Emmanuel Macron

 

În opinia lui Mohamad, religia musulmană nu este respectată de francezi. 

„Francezii ar trebui să-și învețe cetățenii să respecte sentimentele altora. Din moment ce acuzăm toți musulmanii și religia musulmanilor pentru ceea ce a făcut o persoană supărată, musulmanii au dreptul să pedepsească francezii", a mai precizat Mohamad. 

În ciuda atacurilor sângeroase, soldate cu morți, Emmanuel Macron a declarat că satira Charlie Hebdo va continua, în numele „libertății de exprimare". Această poziție a provocat tensiuni și mai puternice în mai multe state musulmane. 

Religia de stat în Malaezia este cea musulmană. De asemenea, în comunitate există și practicanți ai budismului și taosmului. 

S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   Mahathir Mohamad,   Franta