Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un fost șofer Uber care voia să comită atacuri în zone turistice din Londra a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Un fost șofer Uber care voia să comită atacuri în zone turistice din Londra a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Un articol de: Catinca Giosanu - 10 Iul 2020, 09:47
Un fost șofer Uber care voia să comită atacuri în zone turistice din Londra a fost condamnat la închisoare pe viaţă Externe

Procurorii britanici au condamnat joi la închisoare pe viaţă un fost şofer al companiei Uber care intenţiona să comită atacuri cu armă de foc şi cuţit în zone turistice din Londra, după ce fusese achitat de acuzaţii de terorism, transmite AFP.

 

 

Fost șofer Uber, condamnat la închisoare pe viaţă pentru acte de terorism

 

 

Mohiussunnath Chowdhury va trebui să execute cel puţin 25 de ani de închisoare pentru că a intenţionat să atace zone turistice și chiar obiective cunoscute, precum muzeul statuilor de ceară Madame Tussauds din centrul Londrei, un autocar turistic, dar și evenimente de anvergură, atacuri pe care intenţiona să le comită cu arme sau folosind o camionetă.

Originar din Luton, la nord de Londra, individul a fost reținut de către autoritățile londoneze chiar cu trei zile înainte de ”Pride Parade”, la începutul lunii iulie 2019, după ce şi-a divulgat planurile malefice unor ofițeri de poliţie sub acoperire.

Bărbatul le-a mărturisit agenților de poliție că a reuşit să fenteze juriul care îl achitase în unanimitate pentru '”pregătirea unui act de terorism”, în decembrie 2018, pentru rănirea unor poliţişti în faţa Palatul Buckingham, infracțiune care a avut loc în luna august a anului precedent.

La mai bine de un an, Mohiussunnath Chowdhury a fost găsit vinovat pentru infracţiuni de terorism de către alţi juraţi, în februarie, în faţa tribunalului din Woolwich, care l-a condamnat joi la închisoare pe viaţă.A ajuns la mare, s-a autoizolat pe o plajă sălbatică, dar bărbaţii o urmăreau. Într-o criză de nervi, şi-a dat jos costumul de baie

 

 

Cum poți deveni șofer Uber în Regatul Unit al Marii Britanii?

 

 

După cum știți, sistemul de taxi din Londra este recunoscut în întreagă lume. În teorie, fiecare șofer ale celor 21.000 “black cabs” cunoaște și cea mai mică stradă din zona 1 a orașului. Se pare că nu este atât de ușor într-un oraș mare, cum este Londra. Pentru a deveni un șofer de taxi în capitală Angliei, trebuie să depășești multe dificultăți. 

Unele persoane consideră că este mai la îndemână să facă Uber. Pentru a putea deveni șofer colaborator în Regatul Unit trebuie să:

  • să ai 21 de ani împliniți
  • să deți un permis de conducere categoria B de minimum trei ani
  • să ai permis de conducere britanic (se poate face schimbare de permis contra unei sume de bani)
  • să ai un telefon mobil compatibil cu aplicația Uber Drive
  • să conduci o mașină eligibilă (nu foarte veche în ceea ce privește anul de fabricație)
  • să deți un atestat de șofer în regim de închiriere (acest tip de atestat se numește Private Hire Driver Licence)

În ceea ce privește câștigurile obținute de către șoferii Uber, acestea sunt condiționate de numărul de ore pe care șoferul le va lucra în fiecare săptămână.

Citeşte mai multe despre:   Regatul Unit