Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un gigant pe piaţa formatelor TV: Murdoch a reunit sub aceeaşi umbrelă "Big Brother" şi "MasterChef"

Un gigant pe piaţa formatelor TV: Murdoch a reunit sub aceeaşi umbrelă "Big Brother" şi "MasterChef"

Un articol de: - 10 Oct 2014, 23:14
Un gigant pe piaţa formatelor TV: Murdoch a reunit sub aceeaşi umbrelă "Big Brother" şi "MasterChef" Foto: trunews.com Externe
Magnatul Rupert Murdoch a creat un gigant pe piaţa formatelor de televiziune de tip reality show, rezultat din unirea operaţiunilor companiilor care deţin formatele "Big Brother", "American Idol" şi "MasterChef".

Compania 21st Century Fox, care reuneşte activele în televiziune şi cinema ale miliardarului Rupert Murdoch, a ajuns încă din luna mai la o înţelegere privind unirea cu grupul Apollo Global Management, care controlează societăţile Endemol, proprietarul formatului TV "Big Brother", şi Core Media, proprietarul formatului "American Idol".

Vineri, Apollo Global Management a anunţat crearea unei societăţi comune în domeniul producţiei de televiziune, alături de 21st Century Fox, în care fiecare dintre cele două entităţi va deţine 50% din acţiuni, transmite AFP.

Ca urmare a acestei tranzacţii, formatele "Big Brother" şi "American Idol" vor fi reunite cu formatele "MasterChef" şi "The Biggest Loser", deţinute de Shine Group, o companie de producţie pe care Rupert Murdoch a cumpărat-o în 2011 de la fiica sa, Elisabeth.

Termenii financiari ai acestei alianţe nu au fost făcuţi publici, însă Endemol, Shine şi Core vor continua să opereze ca societăţi diferite.