Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Clădirea Parlamentului grec, atacată de un grup de indivizi necunoscuți

Clădirea Parlamentului grec, atacată de un grup de indivizi necunoscuți

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Mai 2019, 16:32
Clădirea Parlamentului grec, atacată de un grup de indivizi necunoscuți Foto: Mormântul Soldatului Necunoscut (sursă: Wikipedia) Externe

Un grup de 15 persoane neidentificate au aruncat vopsea pe clădirea Parlamentului elen, din Atena, marţi, relatează Ekathimerini.

Indivizii, a căror identificare a fost imposibilă datorită faptului că purtau glugi pe cap, au reuşit să urce pe scările de lângă Mormântul Soldatului Necunoscut, au trecut de gărzi şi au aruncat cu vopsea roşie pe pereţii clădirii.

Ulterior, au lăsat în urmă două fumigene şi au fugit pe una dintre străzile din apropiere, autorităţile pierzându-le urmă.

Deşi autorii incidentului nu au fost prinşi, Grecia nu este străină de grupuri extremiste, anarhiste sau marxiste. De-a lungul timpul, în Grecia operând grupuri precum "17 Noiembrie (17N)", "Lupta Revoluţionară", "Frontul Revoluţionar de Eliberare al Poporului" sau "Conspiraţia Celulelor de Foc". O parte a acestor grupări au fost, între timp, desfiinţate de autorităţi, însă altele continua să existe într-o formă sau alta.

Foto: Clădirea Parlamentului elen (sursă foto: Wikipedia / Thomas Wolf)