Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un inventator israelian a creat bicicleta de nouă dolari, făcută din carton (VIDEO)

Un inventator israelian a creat bicicleta de nouă dolari, făcută din carton (VIDEO)

Inventatorul israelian Izhar Gafni a realizat recent o invenție unică: o bicicletă de carton. Se pare că Gafini a început să lucreze la bicicleta neconvențională după ce a aflat despre un om care a construit o canoe din carton, care, în mod surprinzător, rezista în apă.

„M-am dus acasă și m-a cam tulburat. Canoea asta făcută din carton îmi stătea pe creier. Și brusc mi-a picat fisa; „De ce să nu fac o bicicletă din carton?” a spus Gafini într-un scurt documentar realizat de Giora Kariv, conform YNetNews.

Trei ingineri israelieni i-au spus că este imposibil, dar el nu s-a lăsat bătut și cu sprijinul soției s-a apucat de treabă. În urma unor cercetări de lungă durată despre utilizările cartonului, a aflat că, aplicând principiile origami-ului japonez, putea crește capacitatea de a duce greutate a cartonului de aproape trei ori.

După mai multe prototipuri, a reușit să creeze un cadru care nu numai că era rezistent la apă, dar și capabil să ducă bicicliști de până la 220 de kilograme.

Kariv prezice că invenția va revoluționa lumea bicicletelor, și va fi importantă în special pentru c”opiii din Africa, nevoiți să meargă pe jos până la școală zeci de kilometri în fiecare zi.”


Bicicleta făcută din carton, care costă doar câțiva dolari
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Israel,   bicicleta